Αρχική Ν. Αργολίδος Νίκος Γόντικας: “Είσαστε πολιτικοί απατεώνες”. Τί διημείφθη στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο...

Νίκος Γόντικας: “Είσαστε πολιτικοί απατεώνες”. Τί διημείφθη στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο (video)

Η διευθύντρια της κτηνιατρικής υπηρεσίας κα Σταματοπούλου απαντώντας στα ερωτήματα των περιφερειακών συμβούλων ενημέρωσε συνολικά στην Πελοπόννησο έχουν προσβληθεί 88 στάνες, αριθμός που αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει ήδη διπλασιαστεί, μιας και μιλάμε για ραγδαία εξάπλωση του ιού!
Ειδικότερα υπάρχουν 45 μολυσμένες στάνες στη Λακωνία, 30 στην Αρκαδία, 1 στην Αργολίδα, 1 Κορίνθια και 11 στη Μεσσηνία. Όλη η Πελοπόννησος είναι μολυσμένη, είπαν!
Επιπλέον είπε ότι κάποια περιστατικά είναι υπό διερεύνηση γιατί είναι ύποπτα, άρα προβλέπεται τα κρούσματα να αυξηθούν δραματικά!
Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας είναι ότι πολλοί κτηνοτρόφοι δε μιλούν και ειδικά αυτοί που έχουν λίγα πρόβατα.
Το έντομο που μεταφέρει τον ιό ανήκει στην ευρεία οικογένεια των κουνουπιών, είπε η κα. Σταματοπούλου και πρόσθεσε ότι στη Λακωνία καταγράφονται συνεχώς καινούρια κρούσματα!
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν κυρίως εμβόλια και ζωοτροφές άμεσα αλλά και αποζημιώσεις σε δεύτερη φάση.
Εξέφρασαν έντονα την ανάγκη να τους χορηγηθούν φάρμακα, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τέτοια έξοδα κι επιπλέον να τους δοθεί η δυνατότητα να ραντίσουν μόνοι τους τις στάνες τους. Επίσης, ζήτησαν άμεσα ζωοτροφές και κυρίως για τα ζώα που έχουν μπει σε καραντίνα και δε μπορούν να μετακινηθούν.
Οι κτηνοτρόφοι είναι πολύ ανήσυχοι και αγωνιούν τόσο για την τύχη των κοπαδιών τους, όσο και για ολόκληρη την κτηνοτροφία, που αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.
Μάλιστα ένας εξ’ αυτών σε έντονο ύφος ζήτησε ένα μηχάνημα για να μαζέψει τα 10 νεκρά του ζώα!
Φυσικά μέσα σε όλη αυτή τη συζήτηση δεν έλειψαν οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Νίκου Γόντικα με τον ίδιο να κάνει λόγο για “πολιτικούς απατεώνες”, αφού κάθε φορά τον διέκοπταν κατά την ομιλία του δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης στην αίθουσα.