Αρχική Ν. Αρκαδίας Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, που είχε γίνει την 22.6.2013 στο Κάψια Αρκαδίας.

Συνελήφθησαν, την (18.6.2014), μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 45 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβασης των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη τρία άτομα, την 22.6.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κάψια Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.158- γραμμαρίων.
Μαχαίρι.
Συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας.
Τρία (3) πλαστογραφημένα Διαβατήρια Ελληνικών Αρχών.
Διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα μας.
Το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim .
Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ σε βάρος του 45χρονου κινήθηκε η διοικητική διαδικασία επιστροφής του, καθώς διέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγοί Τρίπολης: Το κράτος μας έχει ξεχάσει (video)
Επόμενο άρθροΜέχρι την Τετάρτη 25/6 οι δηλώσεις συμμετοχής για το ARCADIAN TENNIS OPEN 2014(video)