Αρχική Ν. Κορινθίας Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Μεσσηνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την 18.6.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια επτά (207) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι δύο (122) ήταν ημεδαποί και ογδόντα πέντε (85) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τέσσερα (104) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, από τα οποία δώδεκα (12) ήταν ημεδαποί και δώδεκα (12) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για πλαστογραφία, καταδικαστικό έγγραφο και παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση περί Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, καθώς και μία (1) παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.