Αρχική Ν. Κορινθίας Προσκύνημα στην Τήνο απο την Μητρόπολη Κορίνθου στις 7-8 Ιουλίου

Προσκύνημα στην Τήνο απο την Μητρόπολη Κορίνθου στις 7-8 Ιουλίου

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 11 Ιουνίου ε. ε., πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Σύσκεψη για την διοργάνωση της καθιερωμένης Προσκυνηματικής Παγκορινθιακής Αποδημίας, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και η οποία εφέτος θα πραγματοποιηθεί την 7η και 8η Ιουλίου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν Ιερείς από όλη την Μητρόπολή μας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι και εφέτος επί κεφαλής της Ι. Αποδημίας του Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, κατά την 7η και 8η Ιουλίου.
Η διήμερη προσκυνηματική αυτή εκδρομή στο νησί της Παναγίας είναι μία ακόμη ευκαιρία που προσφέρεται από την Ι. Μητρόπολή μας στους πιστούς μας προς αγιασμό από την θαυματουργική Χάρι της Ευαγγελίστριας Θεοτόκου, αλλά και για μία στενότερη επικοινωνία του Ποιμενάρχου με το Ποίμνιό του. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να ενημερώσετε καταλλήλως, εγκαίρως και επιμελώς το ποίμνιό σας αλλά και να δραστηριοποιηθείτε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Χριστιανών σας, πράγμα το οποίο συνιστά την καθ’ όλα επιτυχή προετοιμασία, η επιτυχία της οποίας θα κριθεί από την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή τους.
Ελπίζω ότι, όπως έμειναν ευχαριστημένοι πέρυσι οι 700 και πλέον προσκυνητές, που συμμετείχαν στην Ιερά αυτή αποδημία μας έτσι κι’ εφέτος η οργανωτική Επιτροπή θα επιμεληθεί, ώστε όλα να λειτουργήσουν τέλεια, για να απολαύσουμε την Χάρι και την ευλογία της Παναγίας μας μέσα από ένα ειρηνικό και πνευματικό προσκύνημα.
Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής, που αποτελείται από τους Αιδεσ. π. Γρηγόριο Θεοδώρου, Εφημέριο Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Νικόλαο Μπιθαρά, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Κορίνθου, π. Αρκάδιο Ραζνύ Εφημέριο Ι. Ν. Μετ. Σωτήρος Κορίνθου, π. Πέτρο Τζέκο, Εφημέριο Ι. Ν. Κοιμ. της Θεοτόκου Αρχ. Κορίνθου, π. Αθανάσιο Αλτανόπουλο, Εφημέριο Ι. Ν. Ευαγγ. της Θεοτόκου Νεμέας, π. Ιωάννη Γιαννακά, Εφημέριο Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, π. Γεράσιμο Λιάκη, Εφημέριο Ι. Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Συκιάς, και π. Ξενοφώντα Κατσαούνη, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Τραγάνας Κιάτου, ανακοινώθηκε ότι η τιμή συμμετοχής ανέρχεται σε 55 Ευρώ το άτομο. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΩΝ Ι. ΝΑΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 3ην ΙΟΥΛΙΟΥ 2014.