Αρχική Ν. Αρκαδίας Νέες ειδικότητες έρχονται στο ΙΕΚ Τριπόλεως

Νέες ειδικότητες έρχονται στο ΙΕΚ Τριπόλεως

Τελειώνει το εαρινό εξάμηνο φοίτησης για όσους φοιτούν στα ΙΕΚ και την Πέμπτη (19/6/2014) ξεκινούν οι εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα, ώστε να πάρουν οι φοιτητές τη βεβαίωση επαγγελματικής τους κατάρτισης και να συμμετέχουν στη συνέχεια στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Τα ΙΕΚ και τα ΣΕΚ προϋποθέτουν να έχει κάποιος απολυτήριο λυκείου, η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και 1 εξάμηνο η πρακτική άσκηση.
Οι ειδικότητες είναι σχετικές με την υγεία και πρόνοια, την πληροφορική, το περιβάλλον, την προσχολική αγωγή και τη δασική προστασία.
Βέβαια οι ειδικότητες κάθε χρόνο εμπλουτίζονται και αλλάζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Ο διευθυντής των ΙΕΚ Τρίπολης Γιάννης Κατσίρης αφού ενημέρωσε για τις ειδικότητες είπε ότι πέρυσι λόγω της αλλαγής του νόμου ιδρύθηκαν τρία ΙΕΚ στην Αρκαδία, σε Μεγαλόπολη, Στεμνίτσα και Τρίπολη, ενώ θύμισε ότι η φοίτηση πλέον είναι δωρεάν!
Οι απόφοιτοι παίρνουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επίπεδου 4 και έτσι μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την τέχνη που σπούδασαν αλλά και να ανοίξουν και κάποιο κατάστημα αν επιθυμούν. Επίσης πριμοδοτούνται με 150 μόρια για τον ΑΣΕΠ.
Λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης πολλοί προτιμούν τις σχολές των ΙΕΚ και των ΣΕΚ, ειδικά πλέον που η φοίτηση είναι δωρεάν και προτιμούν επίσης να κάνουν κάτι πιο “πρακτικό” για να μπορούν πιο εύκολα να βρουν μια δουλειά.

Μάλιστα βλέπουμε ότι και το Υπουργείο “ωθεί” προς αυτή την κατεύθυνση τους μαθητές, δηλαδή προς την τεχνολογική εκπαίδευση.

Επίσης ο Γιάννης Κατσίρης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για να βρεθεί τρόπος οι φοιτητές στη Στεμνίτσα να έχουν δωρεάν διαμονή και σίτιση. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό χρήματα από το λιγνιτόσιμο.

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι νέες ειδικότητες για τα ΙΕΚ και ΣΕΚ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται ότι ειδικότητες που δεν θα συγκεντρωθούν από 20 άτομα και άνω δεν θα υλοποιηθούν.

Β.Π.