Αρχική Ν. Λακωνίας Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθές (13.6.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Μονεμβάσιας Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα δύο (192) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι οκτώ (128) ήταν ημεδαποί και εξήντα τέσσερα (64) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πενήντα τρία (153) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, από τα οποία οκτώ (8) ήταν ημεδαποί και δεκατρία (13) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα.
Πιο αναλυτικά:
Τρεις (3) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για καταδικαστικά έγγραφα.Έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα έξι (46) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.