Αρχική Χωρίς κατηγορία ΨΗΦΙΑΚΟ Crash test :Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο της Πελοποννήσου στις 27 Ιουνίου

ΨΗΦΙΑΚΟ Crash test :Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο της Πελοποννήσου στις 27 Ιουνίου

Το ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύει τα 2 «μπουκέτα» των 18 Περιφερειακών σταθμών

– Τι πρέπει να ξέρουν οι τηλεθεατές – Που θα εκπέμπουν οι 18 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ πια Σταθμοί- Ποιο το μηνιαίο τίμημα – πόσοι θ αντέξουν!

Ξημερώνοντας την μεθερχόμενη Παρασκευή οι Πελοποννήσιοι θα βλέπουν 18 περιφερειακά κανάλια ψηφιακά πέραν από τα πανελλήνια κανάλια που έβλεπαν μέχρι τώρα σε άλλες περιοχές αναλογικά και σε άλλες ψηφιακά.
Ξημερώματα λοιπόν της μεθεπόμενης παρασκευής 27/6 ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βλέπει μόνο ψηφιακά και τα πανελλαδικά και τα περιφερειακά κανάλια το πρωτότυπο όμως θα είναι ότι τελικά δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει ο Πελοποννήσιος από 18 περιφερειακά κανάλια από τα οποία τα περισσότερα μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές ζώνες γεωγραφικές της Πελοποννήσου είτε ψηφιακά είτε αναλογικά και με δικά τους κέντρα εκπομπής και μηχανήματα εκπομπής.
Στις 27/6 όλα αυτά τα κανάλια που έπαιζαν μέχρι τώρα σε μερικούς νομούς ή σε έναν νομό θα παίζουν σε όλη την περιφερειακή ζώνη 6, δηλαδή σε όλη την Πελοπόννησο ένθεν και ένθεν του Κορινθιακού , βόρεια μέχρι και το Λιδορίκι και το Μεσολόγγι , ανατολικά μέχρι τον Πόρο και μέρος της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής , δυτικά μέχρι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και ολόκληρη τη Ζάκυνθο και νότια μέχρι τα Αντικύθηρα και περιοχές της Βόρειας Κρήτης.
Τα 18 αυτά κανάλια θα είναι χωρισμένα κατά αλφαβητική σειρά σε δυο εννιάδες , με αρκετά καλή ανάλυση τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα , ως προς την ποιότητα όμως της εικόνας βασικό ρόλο παίζουν οι στουντιακές τους εγκαταστάσεις.
Όλα αυτά τα κανάλια θα πρέπει μέχρι το επόμενο Σ-Κ να έχουν στείλει το πρόγραμμά τους μέσα από δίκτυα του ΟΤΕ της cyta και άλλων παρόχων στην Αθήνα , στις εγκαταστάσεις της digea, του μοναδικού ψηφιακού παρόχου που ανεδείχθη μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό και από κει θα φτιαχτούν οι δυο εννιάδες των περιφερειακών μέσων μέσα απο πολυπλεξία ( τα λεγόμενα κετεμς )και στη συνέχεια από κει θα έρθουν στα 19 κέντρα εκπομπής της Πελοποννήσου τα οποία θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά όλα και στις καινούργιες συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί για τα 15 επόμενα χρόνια στην digea της Πελοποννήσου.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι τηλεθεατές είναι ότι θα πρέπει να επανασυντονίσουν όσοι έβλεπαν ψηφιακά τους δέκτες τους γιατί οι συχνότητες αλλάζουν ενώ όσοι έβλεπαν αναλογικά δηλαδή οι περιοχές μέρος της Κορινθίας, Αργολίδα, Αρκαδία , Λακωνία και Ηλεία, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί έγκαιρα ή καινούργιους δέκτες ψηφιακούς επιλογής εισόδου mpg4 ή αποκωδικοποιητές οι οποίοι προσαρμόζονται στους παλιούς δέκτες.

Το ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα τα δυο μπουκέτα , τις 2 εννιάδες δηλαδή των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας που θα βλέπουν για τα επόμενα 15 χρόνια οι πελοποννήσιοι και με η σειρά που θα είναι σε κάθε δίαυλο.
perifereiakoi staumoi ok

Για τον 1ο διάυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι: Το achaia ( έχει έδρα την Πάτρα) , η Αρκαδική τηλεόραση με έδρα την Τρίπολη, το AXION με έδρα την Κόρινθο, το best με έδρα την Καλαμάτα , το dr με έδρα το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ με έδρα την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ με έδρα τη Ζάκυνθο και το kosmos με έδρα τον Πύργο.
Στο 2ο δίαυλο θα βλέπουν οι πελοποννήσιοι το lepando με έδρα την Ναύπακτο, το MAX με έδρα το Ναύπλιο ,το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με έδρα την Καλαμάτα , το ΝΕΤ με έδρα την Καλαμάτα , την ΟΡΤ με έδρα τον Πύργο, το RTP με έδρα την Κόρινθο, το super με έδρα την Κόρινθο, το super b με έδρα την Πάτρα και το top με έδρα την Κόρινθο .
Με αυτή τη σειρά λοιπόν και σε αυτέ στις ομάδες χωρίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, και εδώ εκτιμούμε ότι θα γίνει το μεγάλο τεστ αντοχής γιατί το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες μας θα κληθούν να καταβάλλουν οι σταθμοί για την εκπομπή των σημάτων τους το μήνα και την μεταφορά του σήματος τους από τα στούντιο τους στην Αθήνα θ αγγίζει με το ΦΠΑ τις 4,5 – 5 χιλιάδες ευρώ τ ο μήνα.
Ορμάτε Πελοποννήσιοι καναλάρχες και όποιος αντέξει!

Προηγούμενο άρθροΓέμισαν οι καφετέριες και τα προποτζίδικα της Κορίνθου λόγω της έναρξης του Μουντιάλ 2014(video)
Επόμενο άρθρο«Νέοι και ανάπτυξη στη Μεσόγειο» από το ΠΕΔΙΣ του πανεπιστημίου Πελ/σου (video)