Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 21, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό ΡΟΜΑ, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τις βραδινές ώρες της 26/27.12.2013, αφού αρχικά αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, στη συνέχεια διέρρηξαν συνολικά επτά (7) καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προϊόντα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο το διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού στον ανήλικο ημεδαπό ΡΟΜΑ, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.