Αρχική Χωρίς κατηγορία Στην Ελλάς του 2014: Ξεψύχησε περιμένοντας οδηγό ασθενοφόρου…

Στην Ελλάς του 2014: Ξεψύχησε περιμένοντας οδηγό ασθενοφόρου…

Με τον πιο τραγικό τρόπο έρχεται να επιβεβαιωθεί ο φόβος που εδώ και εβδομάδες είχε εκφραστεί στην Αργολίδα για τις ελλείψεις σε προσωπικό οδηγών ασθενοφόρων στο κέντρο υγείας Κρανιδίου.
Ένας ηλικιωμένος άντρας πλήρωσε με την ζωή του τις ελλείψεις αυτές την Κυριακή το πρωί όταν προσήλθε για βοήθεια στο κέντρο υγείας.
Ήταν 8 περίπου το πρωί όταν ο άντρας έφτασε με οξύ πνευμονικό οίδημα στο κέντρο υγείας της περιοχής του. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία για την αντιμετώπισή της κατάστασης του. Ασθενοφόρο υπήρχε, όχι όμως και οδηγός για να το οδηγήσει!
Αμέσως ειδοποιήθηκε οδηγός από το Λυγουριό, η κρίσιμη ωστόσο ώρα που μεσολάβησε έως ότου εκείνος φτάσει στάθηκε μοιραία για την ζωή του ασθενούς. Κατέληξε περιμένοντας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως … οικονομία στην υγεία δεν μπορεί να γίνεται , και ιδιαίτερα οικονομία που έχει σαν αντίτιμο τις ανθρώπινες ζωές.
Το ζήτημα προσφάτως είχε θέσει με ερώτημά του στην Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Δημήτρης Κοδέλας. Φαντάζεται όμως κανείς πως καμιά απάντηση από το Υπουργείο, όποια και αν είναι αυτή, δεν αρκεί για να καλύψει το κενό του ανθρώπου που έφυγε αλλά ούτε και για να παρηγορήσει τους οικείους του .