Αρχική Χωρίς κατηγορία Συνεχίζεται το θρίλερ στη Μεσσήνη!

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Μεσσήνη!

Εν αναμονή, πλέον, της επίσημης ανακήρυξης των επιτυχόντων από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, μετά την ολοκλήρωση χθες το μεσημέρι της διαδικασίας επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στα 102 εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεσσήνης.

Ο μεν δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η διαφορά ψήφων υπέρ του μετά τον επανέλεγχο έχει ενισχυθεί, ο δε υποψήφιος δήμαρχος Γ. Τσώνης ζητά να ανακηρυχθεί αυτός νέος δήμαρχος Μεσσήνης.

Τη λύση, πάντως, θα δώσει το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το οποίο στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσει στην ανακήρυξη. Ακολούθως μέσα σε διάστημα 7 ημερών οι ενδιαφερόμενες πλευρές έχουν περιθώριο να καταθέσουν ενστάσεις, οι οποίες και θα εκδικασθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Αυτός που θα ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο θα αναλάβει και τα δημαρχιακά καθήκοντα το Σεπτέμβριο, ενώ μετά την ανακήρυξη αυτό το αποτέλεσμα επικυρώνεται ή αλλάζει μόνο από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και την εκδίκαση των ενστάσεων.

Στ. Αναστασόπουλος: «Η διαφορά έχει ενισχυθεί»

Η επανακαταμέτρηση συνεχίσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το βράδυ και εκ νέου χθες το πρωί, ενώ ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, με έλεγχο όλων των ψηφοδελτίων και διευκρίνιση ορισμένων λεπτομερειών από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επανακαταμέτρησης και επιβεβαιώθηκε η ανακήρυξη του συνδυασμού μας, σύμφωνα και με την επίσημη πράξη που έχει αναρτηθεί από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας και, μάλιστα, η διαφορά μας έχει ενισχυθεί».

Στην ερώτηση, αν θα καταθέσει ενστάσεις μετά τα όσα διαπιστώθηκαν κατά τον επανέλεγχο, είπε: «Σε περίπτωση που ο άλλος συνδυασμός κάνει ενστάσεις κατά της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις δικές μας αντενστάσεις».

Γ. Τσώνης: «Να ανακηρυχθώ δήμαρχος»

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Τσώνης ζητά με γραπτή δήλωση την ανακήρυξή του ως δημάρχου Μεσσήνης, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης.

Σε αυτή αναφέρει: «Κατά την επανακαταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας κακώς είχε καταγραφεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου και έγινε η αναγκαία πράξη διόρθωσης.

Συγκεκριμένα, το υπ’ αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο του 223ου Εκλογικού Τμήματος του Δήμου Μεσσήνης, που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγραφεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Έτσι, μετά την εξακρίβωση του λάθους και την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου, το οποίο προσμετρήθηκε υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.

Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό και αναμφισβήτητο εύρημα, το οποίο και διορθώθηκε, πέρα από την καταγραφή περιπτώσεων ψηφοδελτίων -από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας- επί των οποίων θα υποβληθούν τα όποια αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων στο Εκλογοδικείο.

Να σημειωθεί ότι κατά την εξαήμερη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων οι δικαστές που είχαν οριστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχονταν τα αιτήματα των πληρεξουσίων δικηγόρων των δυο πλευρών επί των θεμάτων ελέγχου των ψηφοδελτίων και του υπολοίπου εκλογικού υλικού (πρωτόκολλο ψηφοφορίας, βιβλίο πράξεων κ.λπ.) και δεν αποφαίνονταν επ’ αυτών. Άρα, δεν υπήρξαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία ακυρώσεις ή προσμετρήσεις ψηφοδελτίων. Η μόνη πράξη που έγινε ήταν αυτή της προαναφερομένης διόρθωσης, η οποία διαμόρφωσε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα, προ των όποιων προσφυγών στο Εκλογοδικείο, με 9.237 στον Γ. Τσώνη έναντι 9.236 του Στάθη Αναστασόπουλου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσώνης ζητά να ανακηρυχθεί δήμαρχος Μεσσήνης».

tharrosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάς του 2014: Ξεψύχησε περιμένοντας οδηγό ασθενοφόρου…
Επόμενο άρθροΚεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 9/6/2014