Αρχική Χωρίς κατηγορία Πανελλήνιες 2014: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2014: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Αύριο, Τρίτη, και την Πέμπτη εξετάζονται οι υποψήφιοι. Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές, καθώς αυτή η εβδομάδα είναι και η τελευταία των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Αύριο, Τρίτη, Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα διαγωνιστούν στην Ιστορία (Θεωρητική Κατεύθυνση) και τη Φυσική (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση), ενώ την Πέμπτη θα διαγωνιστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ως τώρα τα θέματα που έχουν “πέσει” στις Πανελλαδικές εξετάσεις θεωρούνται βατά στην πλειοψηφία τους, ενώ δεν έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους μαθητές.

Αποκατάσταση της… τάξης θα υπάρξει φέτος στο ρετιρέ των ΑΕΙ, καθώς όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθηνών, αναμένεται να απαιτηθούν τουλάχιστον 19.000 μονάδες, όριο το οποίο δεν ξεπέρασε πέρυσι η βάση της σχολής για πρώτη φορά από το 2002.

Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαιτερότητα, αφού καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με κοινωνικά κριτήρια) και οι θέσεις τους θα προστεθούν σε αυτές των υποψηφίων γενικής σειράς, με αποτέλεσμα να προκύψει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει τις βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις προσήλθαν 79.618 υποψήφιοι Ημερήσιων και 661 Εσπερινών Λυκείων.