Αρχική Ν. Κορινθίας Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του τυποποιητηρίου ελαιολάδου της ΕΑΣ Νεμέας

Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του τυποποιητηρίου ελαιολάδου της ΕΑΣ Νεμέας

«Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του τυποποιητηρίου ελαιολάδου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σχετικά με τη θετική αυτή εξέλιξη ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Σε επικοινωνία που είχα με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μελά, ενημερώθηκα ότι η έγκριση του έργου τυποποιητηρίου ελαιολάδου, το οποίο έχει υποβάλει η ΕΑΣ Νεμέας εξελίσσεται θετικά. Ήδη έχει προεγκριθεί ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός και μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ΕΑΣ θα λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, προκειμένου να υποβάλει τα δικαιολογητικά για την οριστική έγκριση.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι επιτέλους, έπειτα από τις κοπιώδεις προσπάθειες, τόσο του πρώην Προέδρου της ΕΑΣ κ. Γεωργούση και των συνεργατών του, όσο και εμού προσωπικά, έχουμε μία αίσια κατάληξη.

Η έγκριση του έργου στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής» θα συμβάλει καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας της Νεμέας, καθώς θα ρίξει τα κόστη για τους παραγωγούς, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδο, αλλά και θα αποφέρει έσοδα στην περιοχή.

Εφεξής, η συμπλήρωση του φακέλου για την τελική έγκριση του έργου είναι μία τυπική διαδικασία που θα καταλήξει με βεβαιότητα στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου για τους αγρότες και την Ένωση της Νεμέας. Ωστόσο θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία του φακέλου μέχρι την περαίωση της υπόθεσης.

Είμαι βέβαιος ότι και ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Κωστάκης θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει μία τέτοια μονάδα, και θέλω να διαβεβαιώσω, τόσο τον ίδιο, όσο και όλους τους αγρότες της Νεμέας, ότι παραμένω στο πλευρό τους ώστε να συνδράμω κάθε τους προσπάθεια.»