Αρχική Ν. Μεσσηνίας Επερώτηση Πετράκου για τα Προβλήματα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επερώτηση Πετράκου για τα Προβλήματα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η κυβέρνηση με την ακολουθούμενη πολιτική της στην υγεία και την τυφλή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, καρδιολόγου Μανώλης Μάκαρη «Χωρίς γιατρό μένουν οι Παθολογικές Κλινικές». Συγκεκριμένα τονίζεται ότι Μετά τις περικοπές των εφημεριών πριν από περίπου ένα χρόνο, η μία από τις δύο κλινικές που εφημέρευε την προηγούμενη μέρα λειτουργεί χωρίς γιατρό. Το κενό αυτό καλείται να το καλύψει ένας παθολόγος που κάνει την εφημερία στα Επείγοντα και στην άλλη Παθολογική Κλινική, που εφημερεύει.
Δηλαδή μετά τις περικοπές των εφημεριών συνεπικουρούμενες, από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αναγκάζεται να καλύπτει ένας γιατρός παραπάνω από μια κλινικές. Το ημίμετρο της «εφημερίας ετοιμότητας» κατά την οποία ο γιατρός σε έκτακτη περίπτωση καλείται να έρθει στο νοσοκομείο από το σπίτι του ή απ’ όπου αλλού βρίσκεται αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών καθώς και τους κινδύνους να χαθούν ασθενείς λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του ιατρού.
Στα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτα έρχονται να προστεθεί η έλλειψη ενδοφακών στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Οπού είναι σύνηθες το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια να αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, περιμένοντας να παραληφθούν ενδοφακοί.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Πότε θα λυθούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μέχρι τότε ποια λύση πρόκειται να υιοθετηθεί ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Μεσσηνίας και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο;
2. Ποιος ευθύνεται για τον προγραμματισμό χειρουργείων στην οφθαλμολογική κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όταν υπάρχει έλλειψη από αναλώσιμα που απαιτούνται στο συγκεκριμένο χειρουργείο;
3. Παρατηρούνται και σε άλλες χειρουργικές μονάδες του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναβολές χειρουργείων λόγω έλλειψη αναλωσίμων;

Ο ερωτών βουλευτής
Πετράκος Αθανάσιος

Προηγούμενο άρθροΤελευταίες παραστάσεις για το “Μάθημα του Ιονέσκο”
Επόμενο άρθροΑυξημένη η κίνηση στα πλυντήρια αυτοκινήτων της Κορίνθου(video)