Αρχική Χωρίς κατηγορία Αλλάζει όψη ο χώρος στο Δικαστικό Μέγαρο

Αλλάζει όψη ο χώρος στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση του χώρου πέριξ του δικαστικού μεγάρου

Δημοπρατήθηκε, στις 13 Μαΐου του 2014 από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων, η ανάπλαση των Δημοτικών Κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου της Κορίνθου.
Το έργο που χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου είναι συνολικής δαπάνης 267.000 €., και αφορά τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Κύπρου και Κολοκοτρώνη.
Συγκεκριμένα, τα πεζοδρόμια που περιλαμβάνονται στο οικοδομικό τετράγωνο του Δικαστικού Μεγάρου θα παραμείνουν όπως έχουν καθώς επίσης και οι νησίδες των φυτών, των δένδρων και του ηλεκτροφωτισμού. Αντιθέτως τα πεζοδρόμια της οδού Κύπρου και Κολοκοτρώνη, που ευρίσκονται απέναντι και πέριξ του Μεγάρου θα διαπλατυνθούν και θα ενοποιηθούν όλα σε ένα επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί η επιφάνεια των οδών (Κύπρου και Κολοκοτρώνη) σε σημείο, που θα επιτρέπεται η μονή διέλευση οχημάτων τροφοδοσίας και ανάγκης εξασφαλίζοντας παράλληλα μόνο τη στάθμευση ποδηλάτων και μοτοσικλετών.
Τα υλικά επίστρωσης θα είναι παρόμοια με αυτά των υφισταμένων πεζοδρομίων αλλά θα έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην ολισθηρότητα. Αναλυτικότερα, η επιφάνεια θα καλυφθεί με βιομηχανικές πλάκες 40χ40, με πλακίδια μαρμάρων 20χ25 και με σταμπωτό δάπεδο «γκραφιάτο».
Προβλέπονται επίσης, μεταλλικές σχάρες-φρεάτιο υδροσυλλογής και υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων, φύτευση δένδρων, φυτών καθώς και προμήθεια κατάλληλου κηπευτικού χώματος.
Με την παρέμβαση αυτή, θα μεγαλώσει η επιφάνεια των πεζόδρομων, θα αναδειχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το Δικαστικό Μέγαρο και θα αποδοθεί προς χρήση στους συμπολίτες μας, ακόμη περισσότερος χώρος για να απολαύσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του κέντρου της Κορίνθου.

Προηγούμενο άρθροΤελετή λήξης στο πρόγραμμα “Έξω Μαζί”
Επόμενο άρθροΑξιέπαινη κίνηση απο το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου