Αρχική Ν. Κορινθίας Στις 8 Ιουνίου ο αγώνας της Ζήρειας (video)

Στις 8 Ιουνίου ο αγώνας της Ζήρειας (video)

Στις 8 Ιουνίου του 2014 το όρος Ζήρεια ή Κυλλήνη, θα φιλοξενήσει στις πλαγιές του δύο διαδρομές trail running, τον αγώνα Skyrace και τον αγώνα Scalerace.
Ο αγώνας Skyrace είναι τεχνικός και ιδιαίτερα απαιτητικός, μήκους 30χλμ και θετική υψομετρική στα 2620μ.Κινείται σε δύσβατα ανηφορικά και απότομα κατηφορικά μονοπάτια και φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού στα 2370μ μόλις στα πρώτα 8χλμ. Απευθήνεται σε δρομείς με εμπειρία σε σχετικούς αγώνες βουνού.
Ο αγώνας Ziria Scale Race, είναι ένας εισαγωγικός αγώνας βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και τον πρώτο ορεινό στόχο ενός δρομέα. Η εναλλαγή του τερραίν, το σημαντικό ποσοστό μονοπατιών, η κίνηση σε δασικούς δρόμους με κλίση, η υψομετρική διαφορά αλλά και ο ενδιάμεσος σταθμός τροφοδοσίας της διαδρομής, συνθέτουν έναν αγώνα με όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού ορεινού αγώνα σε μικρή κλίμακα.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και οι σύλλογοι γυναικών θα δώσουν το παρών για να ενισχύσουν με τοπικά προϊόντα, φρούτα και λιχουδιές τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς και επισκέπτες που θα βρίσκονται στον αγώνα!

ΠΗΓΗ: www.zccr.gr