Αρχική Χωρίς κατηγορία Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας των νερών του Αναβάλου

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας των νερών του Αναβάλου

Κρίσιμο βήμα για την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Αναβάλου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την εκπόνηση της «μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου (Αναβάλου)», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Αναστασίου Χειβιδόπουλου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοφάνη Στεφανόπουλου, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

«Με το συνολικό έργο της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού των πηγών του Αναβάλου, προϋπολογισμού 15,6 εκατομμυρίων ευρώ, αφενός θα προστατέψουμε τις πηγές σε εποχές ανυδρίας και, αφετέρου, θα εξασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου του Αργολικού πεδίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής προσεγγίσαμε το θέμα του Αναβάλου με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα και βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε ένα έργο σταθμό για την Αργολίδα και όχι μόνο».

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή των έργων επεξεργασίας των υδάτων της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου και αφορά στην κατασκευή μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού, στην κατασκευή δεξαμενών ανάμιξης και αναρίθμησης για την αντιμετώπιση ημερήσιων αιχμών κατανάλωσης, ενώ προβλέπεται και εγκατάσταση τηλεμετρίας και τηλελέγχου. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης είναι εφτά μήνες και το κόστος της ανέρχεται στο ποσό των 320.627 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΧάνσελ και Γκρέτελ… στο Κιάτο!
Επόμενο άρθροΧρ. Δήμας: Δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Κλένιας