Αρχική Ν. Αργολίδος Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την 29.5.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια εξήντα τέσσερα (564) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσια ένα (401) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα τρία (163) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια ενενήντα οκτώ (298) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα επτά (77) άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα (39) ήταν ημεδαποί και τριάντα οκτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα.
Πιο αναλυτικά:
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -92.234,31-, -250.462,40-, -64.997- ευρώ, αντίστοιχα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Μία (1) ημεδαπή και μία (1) αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και Ιερό Ναό, που έγιναν νυχτερινές ώρες της 28/29.5.2014, στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν τριάντα οκτώ (138) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.