Αρχική Χωρίς κατηγορία Διεκόπη η απολογία του του Στάθη Μπούκουρα

Διεκόπη η απολογία του του Στάθη Μπούκουρα

Διεκόπη η απολογία του προφυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, μετά τη λιποθυμία του στο γραφείο των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε ότι «ζητήθηκε από τον Στάθη Μπούκουρα να μιλήσει για άλλους κατηγορούμενους, για πράγματα που δεν γνωρίζει, με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι ο εντολέας μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο απάνθρωπη ανάκριση», είπε ο δικηγόρος, χαρακτηρίζοντας την ανάκριση Ιερά Εξέταση.

Ο κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης Στάθης Μπούκουρας παρέμεινε στο γραφείο των ανακριτριών περίπου μιάμιση ώρα όπου κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για το 40 σελίδων απολογητικό υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στις δικαστικές λειτουργούς. Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη αφού έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Στη γραπτή δήλωση που υπέβαλλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής αναφέρει: «Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις ας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της αποδεικτικής διαδικασίας».

Συγκεκριμένα στην απολογία του ερωτάται από τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου:

Ερ: Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας θέλουν να σας υποβάλλουν ερωτήσεις. Θα τις ακούσετε ή αρνείστε;

Απ: Αρνούμαι, δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω, θέλω να πάω στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος, φανταστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα και το απέδειξα. Είναι νεκρός, είμαι ένας άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου. Γιατί είμαι στη φυλακή;

Μετά την επεισοδιακή απολογία του ο Στάθης Μπούκουρας πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Ναυπλίου.

Πηγ

Προηγούμενο άρθροΠρόστιμα στους αρτοποιούς που δεν θα ζυγίζουν το ψωμί (video)
Επόμενο άρθροΕγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς Άργους – Μυκηνών