Αρχική Ν. Λακωνίας Παρέμβαση της Φεβρωνίας Πατριανάκου για το αγροτικό τιμολόγιο

Παρέμβαση της Φεβρωνίας Πατριανάκου για το αγροτικό τιμολόγιο

Με νομοθετική ρύθμιση θα ανακληθεί η απόφαση περί διακοπής του αγροτικού τιμολογίου σε περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες χρήσης νερού
Να ανακληθεί η απόφαση που αφορά το αγροτικό τιμολόγιο των ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών, είχε ζητήσει η Φεβρωνία Πατριανάκου με ερώτησή της στη Βουλή.
Η Βουλευτής είχε επισημάνει την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους αγρότες της χώρας, οι οποίοι παραλαμβάνουν επιστολές από τη Δ.Ε.Η., με τις οποίες καλούνται να προσκομίσουν νέα γεωργοτεχνικά δελτία μέχρι και τις 31-07-2014, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ενημερώνονται ότι θα διακοπεί η χορήγηση του αγροτικού τιμολογίου. Τα γεωργοτεχνικά δελτία, όμως, προϋποθέτουν άδειες χρήσης νερού, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν ακόμα εκδοθεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης απάντησε στη Βουλευτή ότι δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ανακληθεί η απόφαση περί διακοπής του αγροτικού τιμολογίου των δικαιούχων σε περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες χρήσης νερού.
Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, η ρύθμιση βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και προτείνεται να περιλαμβάνει τα εξής:
– Χρονική παράταση διαστήματος περί των δύο ετών, προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες χρήσης νερού και να «επικαιροποιηθούν» τα γεωργοτεχνικά δελτία.
– Μέχρι την προαναφερόμενη παράταση, προβλέπεται οι εμπλεκόμενοι παραγωγοί να προσέρχονται στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ για να προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις που αφορούν στο θέμα.
– Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι υδροληψιών, θα πρέπει να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο ΕΜΣΥ (Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας).
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού επισυνάπτεται.

Προηγούμενο άρθροΣωστή διατροφή: σύμμαχος των μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Επόμενο άρθροΕύκολα έκριναν τα θέματα των μαθημάτων Γενικής Παιδείας οι μαθητές