Αρχική Ν. Κορινθίας Νυχτερινή λειτουργία και Παράκληση για τους μαθητές των Πανελληνίων

Νυχτερινή λειτουργία και Παράκληση για τους μαθητές των Πανελληνίων

Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμεριζομένη την αγωνία των μαθητών υποψηφίων, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και των οικογενειών τους, όπως κάθε χρόνο τέλεσε υπέρ αυτών την νυχτερινή Θεία Λειτουργία, την Παρασκευή 23η Μαΐου 2014 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και οι Ιερείς των Ενοριών των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου. Σ’ αυτήν συμμετείχαν πλήθος μαθητών με τους γονείς τους και μερικοί από τους Καθηγητές τους.
Στην Λειτουργία αυτή ο Ποιμενάρχης, μας αφού προσευχήθηκε θερμά στον Θεό για την προκοπή των παιδιών, μίλησε επίκαιρα και προέτρεψε πατρικά τους μαθητές για ειρηναία πορεία προς τις εξετάσεις ενώ ζήτησε από τους γονείς να αγκαλιάσουν με στοργή τα παιδιά τους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.
Τέλος, ανακοίνωσε την καθημερινή τέλεση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου δύο Ιερών Παρακλήσεων κατά την 8η πρωϊνή και 7η απογευματινή καθ’ όλη την χρονική περίοδο της διενεργείας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Συγκεκριμένα, θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας.