Αρχική Χωρίς κατηγορία Απειλούνται με ποινικές συνέπειες όσοι φορολογούμενοι έκαναν ”ψευδείς” αιτήσεις για το κοινωνικό...

Απειλούνται με ποινικές συνέπειες όσοι φορολογούμενοι έκαναν ”ψευδείς” αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα (video)

Απειλούνται με ποινικές συνέπειες όσοι φορολογούμενοι έκαναν ”ψευδείς” αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, έναντι όσων υποβάλλουν ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις εξασφάλισης κοινωνικού μερίσματος. Το μέτρο αυτό όπως δείχνουν τα στοιχεία, αφορά κυρίως σε άτομα που κατοικούν στην Αθήνα κι όχι τόσο στην περιφέρεια διότι εκεί υφίσταται μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες αν είναι ψευδής.
– Τι ψέματα μπορεί να δηλωθούν; Βασικά 3:
1. Λάθος ρολόι/διεύθυνση από αυτή που μένετε πραγματικά.
2. Λιγότερους συγκατοίκους από τους πραγματικούς
3. Περισσότερους συγκατοίκους από τους πραγματικούς.

Φυσικά, και τα λοιπά στοιχεία πρέπει να είναι αληθή αλλά αυτά είναι τα κύρια “λάθη” που μπορεί να κάνετε.

Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε έχετε τέτοια λάθη παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε, το έχετε κάνει ήδη.

Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο, έχουν “σπάσει” τους συγκατοίκους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκατοίκους μέσα.

Υπάρχουν και άλλα λάθη φυσικά. Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε πιο εξειδικευμένα μηνύματα για να ελέγξουμε τις αιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνουμε αυτόματες διασταυρώσεις για να ξεχωρίσουμε αυτούς που το δικαιούνται από όσους δεν το δικαιούνται.

Πιστεύουμε πως οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν είναι πιθανό να γίνει άλλη πληρωμή πριν την προγραμματισμένη στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι τεχνικά τετριμμένη εργασία.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς πιστεύουμε πως έχει σημασία να μην δοθούν χρήματα σε μη δικαιούχους, ώστε το μέρισμα, που θα δοθεί ολόκληρο, να πάει σε όσους το έχουν *μεγαλύτερη* ανάγκη».

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Λάμπας: “Λαϊκή δυσαρέσκεια δείχνουν οι εκλογές” (video)
Επόμενο άρθροΝανόπουλος – Σμυρνιώτης ακόμα να… συγχαρούν!