Αρχική Ν. Αργολίδος Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο (2) Νομούς...

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο (2) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

. Συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα, προσήχθησαν σαράντα οκτώ (48) και έγινε έλεγχος σε τετρακόσια σαράντα τρία (443). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια οκτώ (308) οχήματα και σε οκτώ (8) καταστήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα εννέα (149) παραβάσεις. Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 22.5.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια σαράντα τρία (443) άτομα, εκ των οποίων διακόσια ογδόντα οκτώ (288) ήταν ημεδαποί και εκατόν πενήντα πέντε (155) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια οκτώ (308) οχήματα και οκτώ (8) καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα, από τα οποία δώδεκα (12) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) άτομα.
Πιο αναλυτικά:
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -92.672,04-, -92.736,93-, -52.790,60-, -65.856,04- ευρώ, αντίστοιχα.
Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι (6) αλλοδαποί στην Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής ποδηλάτου, στο Σκαφιδάκι Αργολίδας , ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα επτά (147) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.