Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και οι συν αυτω…

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και οι συν αυτω…

Η μπάλα άλλαξε γήπεδο εδώ και αρκετές ημέρες ωστόσο βάλτε μια άνω τελεία…
Λίγο πριν να έρθει η κρίσιμη ώρα της ψήφου, σκεφτείτε, ας σκεφτούμε όλοι!
Θυμηθείτε… όχι πολύ πίσω, εκεί κάπου στις αρχές του Μάη, κάπου στην Κολοκοτρώνη …
Μουσικές από αλλοτινές πολιτικές εποχές και μια αναγγελία υποψηφιότητας βαρύγδουπη!
Μια ανακοίνωση που… καθυστέρησε αφού ο υποψήφιος ανέμενε με αγωνία να μάθει την συγκεκριμένη ημερομηνία έλευσης των κρουαζιερόπλοιων προκειμένου να έχει ένα καλό χαρτί στο μανίκι του με την επίσημη πρώτη.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ
«Στις 28 του Μάρτη θα έρθει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο» είπε από το βήμα που στήθηκε στο εργατικό κέντρο ο Βασίλης Νανόπουλος και καταχειροκροτήθηκε. Ήταν άλλωστε τα κρουαζιερόπλοια που από καιρό είχαν λειάνει το έδαφος για την πορεία του προς την Κολιάτσου ( έτσι τουλάχιστον είχε σχεδιάσει κατά τα φαινόμενα).
Η έλευση της 28ης του Μάρτη έφερε και την πρώτη ΔΙΑΨΕΥΣΗ.
Υπήρξαν δικαιολογίες και αναφορές για την καθυστέρηση για να ανακοινωθεί και πάλι σε μια πομπώδη εκδήλωση – τα εγκαίνια του εργατικού κέντρου στην Εθν. Αντιστάσεως – πως «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ»
Πέμπτη μετά την κάλπη, 4 μέρες δηλαδή ΜΕΤΑ την 1η κάλπη, 2 μέρες πριν από την 2η και στολιμάνι…. Κρουαζιερόπλοιο ΔΕΝ ΗΡΘΕ!
Ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια Νανόπουλου έπεσε σαν χάρτινος πύργος.
Η σημαία κακήν κακώς έγινε μεσίστια και στο στρατόπεδο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ επήλθε πένθος και πανικός.
Πριν να πάμε στα όσα ακολούθησαν ας σταθούμε στους… ΣΥΝ ΑΥΤΩ!

Για εβδομάδες λοιπόν τα φιλικά στην υποψηφιότητα Νανόπουλου μέσα ενημέρωσης (εμείς δεν λέμε ι.χ αγαπητέ) είχαν «σηκώσει» το θέμα ακολουθώντας την καμπάνια…
Ένας αγώνας άνευ προηγούμενου για να γίνει πατέρας του έργου αυτού ο υποψήφιος Νανόπουλος και ενώ τα έρημα τα κρουαζιερόπλοια ιδέα δεν είχαν για την Κόρινθο, το λιμάνι και τον πανικό που είχαν επιφέρει.
Τα δημοσιεύματα καθημερινά δεκάδες εώς ότου…
ΕΠΕΣΕ ΣΙΓΗ!
Ξάφνου άρχισε να ψάχνει ηλεκτρονική εφημερίδα (που συνεχώς καυχάται για την αντικειμενικότητα της(;) ) ψύλλους στ άχυρα!
Έγινε σημαία μια συνέντευξη που δόθηκε από τον Οδυσσέα Ζωγραφάκη στην αρχή σε καφέ, μετά από το γραφείο του αλλά δεν παρουσιάστηκε όπως λέει ο «εγκριτος» δημοσιογράφος , μελάνι πολύ χύθηκε εναντίον άλλων ΜΜΕ που είναι φιλικά προς έτερη υποψηφιότητα, ούτε μια λέξη όμως δεν χτυπήθηκε στο πληκτρολόγιο για την ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ!
Του Υποψηφίου που 2 φορές έδωσε ημερομηνία έλευσης και δυο φορές διαψεύστηκε.
Και δεν διαψεύστηκε σε μια απλή αναφορά, σε μια απλή ενότητα του προγράμματος του,.
Διαψεύστηκε στην ναυαρχίδα της προεκλογικής του καμπάνιας και… θα έλεγε κανείς αγαπητέ της ηλεκτρονικής εφημερίδας πως ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ που έχετε βάλει να βυθίζετε με το όνομα του Δημάρχου, μάλλον θα έπρεπε να έχει την προεκλογική καμπάνια του κυρίου Νανόπουλου η οποία στηρίχθηκε εν τέλει σε σαθρά θεμέλια!
Λίγες μέρες μετά –και αφού η συζήτηση ήρθε στο νερό, η μπάλα έπρεπε ν αλλάξει γήπεδο αφού τα κρουαζιερόπλοια πια ήτο θέμα μετεκλογικό- τα φώτα στο λιμάνι έκλεισαν για τα καλά.
Έτερος της παρέας των συν αυτώ, δημοσιογράφος βεβαίως – έτσι λέει- δηλώνει δημοσίως με αναφορά του στα social media «Στο γκιώνη μου τα κρουαζιερόπλοια»…
Άραγε επειδή το νερό είναι σπουδαιότερο ζήτημα αφού αφορά την υγεία των πολιτών;
Ή μήπως επειδή το νερό είναι τώρα η ναυαρχίδα της προεκλογικής καμπάνιας Νανόπουλου;

Οι στάσεις και οι συμπεριφορές ελέγχονται κυρίως αφού αφορούν δημόσια πρόσωπα, είτε των έργων είτε των λόγων…
Παραπάνω παραθέσαμε μονάχα ένα νήμα πράξεων και συμπεριφορών…
Και όποιο κι αν είναι το συμπέρασμα του καθενός, Σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνά πως σ εκείνη την πρώτη βαρύγδουπη ανακοίνωση υποψηφιότητας ο κ. Βασίλης Νανόπουλος είχε θέσει ως κύριο ζήτημα προτεραιότητας ΤΟ ΝΕΡΟ.
Στην εύλογη απορία των περισσοτέρων , αφού νερό πλέον η πόλη έχει και μάλιστα οδεύει και προς όλα τα διαμερίσματα, η απάντηση ήταν ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ!
Συνδυάζοντας με αυτό τα συνεχή δείγματα ύδατος που καθ όλη την προεκλογική περίοδο εστάλησαν σε εργαστήριο των Αθηνών σωρηδόν από την Κόρινθο ( προφανώς για να βρεθεί κάτι μεμπτό και όχι επειδή ξάφνου όλοι νοιάστηκαν για την υγεία των πολιτών), εύκολα καταλαβαίνει πως ούτε και ετούτη η προεκλογική περίοδος ήταν αγγελικά πλασμένη…

ΥΓ: Άραγε έχει κανείς αμφιβολία πως αν είχε βρεθεί το παραμικρό στο νερό όλο αυτό το διάστημα δεν θα είχε γίνει σημαία από εκείνους που έπαιρναν και έστελναν τα δείγματα ;
Ή μήπως κάποιος έχει αμφιβολία πως τα δείγματα ελαμβάνοντο μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και θα πάψουν να λαμβάνονται μετά από αυτήν αφού ζητούμενο ήταν να βρεθεί ένα όπλο και να μπει στην φαρέτρα των αντιπάλων και όχι να προστατευθεί η υγεία των πολιτών ;

Οι μέρες που απομένουν είναι περίσκεψης ,όσο κι αν οι «συν αυτώ» παίζουν και το τελευταίο τους χαρτί προσβάλλοντας υπολήψεις και… συσσωρεύοντας αγωγές και μηνύσεις ως έντιμοι και σοβαροί δημοσιογράφοι…

Προηγούμενο άρθροΕπιμένουν να κρύβουν την αλήθεια για το θέμα των απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΤελική κεντρική ομιλία Γιώργου Γκιώνη, 23-5-2014