Αρχική Ν. Αργολίδος Στις 30 Μαΐου 2014 το ψηφιακό σήμα θα καλύψει και την Πελοπόννησο...

Στις 30 Μαΐου 2014 το ψηφιακό σήμα θα καλύψει και την Πελοπόννησο (video)

Στις 30 Μαΐου, στις 2:00 τα ξημερώματα, όπως είναι γνωστό το ψηφιακό σήμα θα καλύψει και την Πελοπόννησο, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της digea.
Για την Αρκαδία, προβλέπονται κέντρα εκπομπής στην Ασέα, στα Δολιανά και στο Λεβίδη. Κάποιες δύσκολες περιοχές της Γορτυνίας και της Κυνουρίας θα εξυπηρετούνται από τα κέντρα των γειτονικών νομών.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει όλοι να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή εκτός αν η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο δέκτη, δηλαδή εκτός από αυτούς που διαθέτουν τηλεόραση της τελευταίες τετραετίας. Η τιμή ενός αποκωδικοποιητή διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και κυμαίνεται μεταξύ 20 – 100 ευρώ. Εκτός από αποκωδικοποιητή χρειάζεται και ένα καλώδιο που θα τον συνδέει με την τηλεόραση.
Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για κάποιες περιοχές (σε Γορτυνία και Κυνουρία) που δεν θα μπορούν να δουν με ψηφιακό σήμα. Εκεί, θα συνεχίσουν να βλέπουν αναλογικά, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα, για το οποίο πρέπει να μεριμνήσουν οι δήμοι. Βέβαια είναι ασαφή ακόμα τα πράγματα γιατί το κόστος για να αναλάβει ο κάθε δήμος αυτή την αρμοδιότητα είναι μεγάλο… Σε πρώτη φάση θα μπορούμε να δούμε μόνο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (mega, ant1, star, alpha κτλ). Δεν θα μπορούμε να δούμε κανένα τοπικό κανάλι, ούτε τη Νέριτ, γιατί για τα τοπικά κανάλια προβλέπεται να υπάρξει άλλος παροχής και για τη Νέριτ άλλος. Στην Αρκαδία τα κανάλια θα εκπέμπουν στο κανάλι 23, κάποιες περιοχές στη Γορτυνία στο 22 και κάποιες στην Κυνουρία στο 25, αφού θα λαμβάνουν σήμα από πομπούς γειτονικών νομών.

Δείτε το βίντεο…