Αρχική Ν. Κορινθίας ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΚΑΣΣΝΑΔΡΕΣ: Ιδού η μέτρηση της 15ης Μαίου – Ο...

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΚΑΣΣΝΑΔΡΕΣ: Ιδού η μέτρηση της 15ης Μαίου – Ο Δήμος είχε ελέγξει πριν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής παρουσίασαν τα πορίσματα των υπηρεσιών που έλεγξαν το νερό αλλά και την μέτρηση που είχε πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΚ στις 15 Μαίου, το αποτέλεσμα της οποίας έδινε και πάλι ΝΕΡΟ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ!

Συνεχίζουν οι Κασσάνδρες τον μάταιο αγώνα τους για να ενοχοποιήσουν το νερό
της πόλης. Μιλούν για υδατογενείς λοιμώξεις και άλλα τραγελαφικά επικαλούμενες την σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ ( που υποχρεούται να έχει όλων των ειδών τις λοιμώξεις) και αποκρύπτουν εντέχνως πως η ΚΟΡΙΝΘΙΑ και όχι μόνο η Κόρινθος χτυπήθηκε από ιογενή λοίμωξη.

-Λυπούμαστε που σε μία ακόμα προεκλογική περίοδο χρησιμοποιήθηκε το δημόσιο αγαθό ΝΕΡΟ που έχουν ανάγκη οι Κορίνθιοι.

-Ο αντίπαλος συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές υιοθέτησε άκριτα τις απόψεις αυτού, ο οποίος είναι υπόδικος και υπόλογος στη Δικαιοσύνη.

-Ενημερώνουμε ότι το ΝΕΡΟ δεν είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο και μετά τα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις των αρμόδιων φορέων θεωρούμε το θέμα ΛΗΞΑΝ.

-Η ευθύνη μας έναντι των Κορίνθιων συμπολιτών μας επιβάλλει αυτή την υπεύθυνη θέση, την οποία θα τηρήσουμε και ως συνέχεια της παρούσης Δημοτικής Αρχής και για την επόμενη πενταετία, με την λαϊκή επικύρωση της προσεχούς Κυριακής.

Το Δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΚ τα λέει όλα:

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, μετά από την γνωστή διαρροή φημών για κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο, η ΔΕΥΑΚ και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ζήτησαν την άμεση συνδρομή του υπουργείου υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ,για να ελεγχθεί ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της Κορίνθου.
Την ίδια ημέρα έφτασαν στην Κόρινθο κλιμάκια του υπουργείου υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα κλιμάκια έκαναν αυτοψία σε όλο το σύστημα ύδρευσης της πόλης από τις πηγές της Στυμφαλίας μέχρι και την δεξαμενή του πεδίου βολής.
Ταυτόχρονα συνέλεξαν 15 δείγματα νερού από το δίκτυο ύδρευσης που γεωγραφικά κάλυπταν όλη την πόλη.
Έγιναν και δειγματοληψίες από σπίτια ασθενών με γαστρεντερίτιδα.
Να σημειώσουμε ότι στις 15 Μαΐου ίδιους ελέγχους είχε κάνει και η ΔΕΥΑΚ με τα«Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών» στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που κάνει για να διασφαλίζει την ποιότητα και την υγιεινή του νερού.
ΣΗΜΕΡΑ λάβαμε από την διεύθυνση υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο υγείας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ:
ΟΛΑ τα δείγματα που ελέχθησαν από τα κεντρικά εργαστήρια Δημόσιας υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ΔΕΝ παρουσιάζουν μικροβιακό φορτίο και είναι σύμφωνα με την Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.
Η ΔΕΥΑΚ δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα του νερού της Κορίνθου,διότι καθημερινά κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε να είναι πλήρως θωρακισμένο από άποψη υγιεινής το νερό και ασφαλές για τους πολίτες της Κορίνθου.
Για άλλη μία φορά ανεπιτυχώς προσπάθησαν να σπιλώσουν την ευσυνειδησία του προσωπικού της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου,με άστοχα μικροπολιτικά παιχνίδια.
Το νερό της Κορίνθου ήταν και θα είναι πάντα ένα από τα καλύτερα νερά της χώρας μας.
Σημ. Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα των εργαστηριακών ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ

eggrafo

keel5

keel4

keel2

keel1

Τα αυτά άριστα αποτελέσματα προέκυψαν και από ελέγχους σε ένδεκα (11) ακόμα σημεία του δικτύου και από δειγματοληψίες που ελήφθησαν σε σπίτια ασθενών με γαστρεντερίτιδα :
1. ΜΕΤ. ΣΩΤΗΡΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΟΙΚΙΑ
2. ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΙΝΑ 64 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
3. ΚΡΟΚΙΔΑ ΓΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΔΑΦΝΗΣ»
4. ΠΕΡΙΝΑΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΩΝΙΑ 67 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
5. ΝΟΤΑΡΑ 119 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
6. ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ 105 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
7. ΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
8. ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΟΥΣ 25 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
9. ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ
10. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
11. ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 20 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Σημειώνουμε ότι στις 15 Μαΐου ίδιους ελέγχους είχε κάνει και η ΔΕΥΑΚ με τα «Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών» με άριστα επίσης αποτελέσματα στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που διενεργεί σε τακτά διαστήματα για να διασφαλίζει την ποιότητα και την υγιεινή του νερου.

Τα ίδια άριστα αποτελέσματα προέκυψαν και από ελέγχους σε εννέα (9) ακόμα σημεία του δικτύου :
1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
2. Κοινοτικό κατάστημα Αρχαίας Κορίνθου
3. Δημοτικό κατάστημα Ξυλοκέριζας
4. Άγιος Ευθύμιος Κανταρέ Κορίνθου
5. Δημοτικό Σχολείο Σολομού
6. Δεξαμενή Πεδίου Βολής
7. Καφετέρια Φράγκου Ποσειδωνία
8. 14ο Νηπιαγωγείο Συνοικισμός Κορίνθου
9. 1ο Λύκειο Κορίνθου

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!