Αρχική Χωρίς κατηγορία Το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ (video)

Το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ (video)

Το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο απαλλάσσει το νερό της πόλης της Κορίνθου αλλά και “ξεγυμνώνει” τους συκοφάντες έδωσε πριν απο λίγη ώρα στην δημοσιότητα η ΔΕΥΑ Κορίνθου.
Διαβάστε αναλυτικά το τι ακριβώς λέει καθώς και την ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

keel1

«Κανένα πρόβλημα με το νερό της Κορίνθου απάντησε το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, μετά από την γνωστή διαρροή φημών για κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο, η ΔΕΥΑΚ και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ζήτησαν την άμεση συνδρομή του υπουργείου υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ,για να ελεγχθεί ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της Κορίνθου.
Την ίδια ημέρα έφτασαν στην Κόρινθο κλιμάκια του υπουργείου υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα κλιμάκια έκαναν αυτοψία σε όλο το σύστημα ύδρευσης της πόλης από τις πηγές της Στυμφαλίας μέχρι και την δεξαμενή του πεδίου βολής.
Ταυτόχρονα συνέλεξαν 15 δείγματα νερού από το δίκτυο ύδρευσης που γεωγραφικά κάλυπταν όλη την πόλη.
Εγιναν και δειγματοληψίες από σπίτια ασθενών με γαστρεντερίτιδα.

Να σημειώσουμε ότι στις 14 Μαΐου ίδιους ελέγχους είχε κάνει και η ΔΕΥΑΚ με τα «Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών» στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που κάνει για να διασφαλίζει την ποιότητα και την υγιεινή του νερού.

ΣΗΜΕΡΑ λάβαμε από την διεύθυνση υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο υγείας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ:
ΟΛΑ τα δείγματα που ελέχθησαν από τα κεντρικά εργαστήρια Δημόσιας υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ΔΕΝ παρουσιάζουν μικροβιακό φορτίο και είναι σύμφωνα με την Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.

Η ΔΕΥΑΚ δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα του νερού της Κορίνθου,διότι καθημερινά κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε να είναι πλήρως θωρακισμένο από άποψη υγιεινής το νερό και ασφαλές για τους πολίτες της Κορίνθου.
Για άλλη μία φορά ανεπιτυχώς προσπάθησαν να σπιλώσουν την ευσυνειδησία του προσωπικού της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου,με άστοχα μικροπολιτικά παιχνίδια.
Το νερό της Κορίνθου ήταν και θα είναι πάντα ένα από τα καλύτερα νερά της χώρας μας.

keel2

keel3

keel4

keel5