Αρχική Ν. Αργολίδος Ο δημόσιος πλούτος δεν εκχωρείται! Πρώτη νίκη στην Ελαφόνησο για την παράταξη...

Ο δημόσιος πλούτος δεν εκχωρείται! Πρώτη νίκη στην Ελαφόνησο για την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα»

Μια μεγάλη νίκη κατέγραψε ήδη η «Πελοπόννησος Πρώτα», αφού ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ να αφαιρέσει από τις λίστες του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας την μοναδικής ομορφιάς παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Από τις 10 Απριλίου καταγγείλαμε με ανακοίνωση μας – την οποία μπορείτε να δείτε εδώ http://bit.ly/SdER5Z – το ξεπούλημα των πιο γνωστών παραλιών της Πελοποννήσου, την Καραθώνα στο Ναύπλιο, την Παχειά Άμμο και την Ελαφόνησο στη Λακωνία, τη Γιάλοβα και τη δυτική παραλία Καλαμάτας, κ.ά.

Κινητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες και η ανάδειξη του θέματος από την «Πελοπόννησος Πρώτα» οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, αναγκάζοντας το Ταμείο της ντροπής να αναδιπλωθεί για την Ελαφόνησο.

Μόλις χθες με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει «σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη…».

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» ακούραστα θα αγωνίζεται, αύριο και στην διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε ο δημόσιος πλούτος να παραμένει δημόσιος και οι παραλίες να ανήκουν στους πολίτες. Από την Πελοπόννησο αρχίζει το ξήλωμα του Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Προηγούμενο άρθρο“Φίλοι Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου” – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου
Επόμενο άρθρο120.000 δικαιούχοι κοινωνικών εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ (video)