Αρχική Ν. Κορινθίας Ω! Καιροί … Ω! Ήθη…!

Ω! Καιροί … Ω! Ήθη…!

Ύστερα από συνομιλία με τον διοικητή του Γ. Ν. Κορίνθου, Γιάννη Άρχοντα, με αφορμή το ξέσπασμα μιας τρομακτικά στρεβλής διάστασης που πήρε το ζήτημα της έξαρσης κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο Κορίνθου, πληροφορηθήκαμε τα εξής:
“Από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, γύρω στα 95 τον αριθμό, εκ των οποίων όλα είναι ήπιας μορφής και κατόπιν εξέτασης οι ασθενείς έφυγαν με τις οδηγίες των γιατρών που τους χορήγησαν την ανάλογη θεραπεία. Επιστημονική ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τον Τεχνικό Υπεύθυνο του ΚΕΔΥ Δρ. Ε. Βελονάκη, κατέφθασαν άμεσα στο νοσοκομείο της περιοχής για τη διεξαγωγή έρευνας, τ΄ αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν σε λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Τα περιστατικά που κατέφθασαν στο νοσοκομείο είναι όχι μόνον από την πόλη της Κορίνθου αλλά κι από άλλες περιοχές του νομού, καθώς κι από τον διπλανό δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.” Ο διοικητής του Γ. Ν. Κορίνθου, δήλωσε επίσης ότι είναι συνηθισμένο τέτοια εποχή να παρατηρείται ξέσπασμα ιογενούς γαστρεντερίτιδας, ωστόσο τα στοιχεία της έρευνας θα αποδείξουν σε λίγες ημέρες τα αίτια που ευθύνονται γι΄αυτήν την έξαρση.”

Για όσους κακόπιστους και κακόβουλους εκτοξεύουν τα βέλη εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, για συγκεκριμένους σκοπούς και ταυτόχρονα “παίζουν” με την ψυχολογία των πολιτών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (σσ αυτό του δικτύου ύδρευσης) καπηλευόμενοι μία συνήθη έξαρση γαστρεντερίτιδας της εποχής -κάτι που επιβεβαιώνεται την ίδια στιγμή από την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου Κορίνθου που διαβεβαιώνει ότι τα κρούσματα δεν οφείλονται στο πόσιμο νερό αλλά ότι πρόκειται για μία συνήθη λοίμωξη του εντέρου…- θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την ευθιξία να μη σπέρνουν αφειδώς κλίμα φόβου κι ανησυχίας εφόσον κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται βάσιμα.

O tempora! O mores! Το επιφώνημα του τίτλου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!