Αρχική Ν. Κορινθίας Το σύστημα Τατούλη και η πρόταση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»

Το σύστημα Τατούλη και η πρόταση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»

Του Φάνη Κουρεμπέ Γεωπόνου, υποψ. αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με την παράταξη «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» με υποψ. περιφερειάρχη του Οδυσσέα Βουδούρη

Στην ιστορική Πελοπόννησο στις περιφερειακές εκλογές του 2010, έλαχε το πείραμα των μετέπειτα συγκυβερνήσεων. Το πείραμα Τατούλη. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ στηρίχτηκε από το τότε κραταιό ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
Στην πορεία των 31/2 χρόνων διοίκησης Τατούλη, το πείραμα εξελίχθηκε σε σύστημα. Το σύστημα Τατούλη. Οικογενειοκρατία, παντελή έλλειψη δημοκρατίας, αδιαφάνεια, παράνομες αναθέσεις έργων σε εταιρείες οικογενειακών του συμφερόντων, παραχάραξη γνωμοδοτικών υπηρεσιακών εγγράφων, ύβρεις, συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου με την παρουσία των ΜΑΤ.
Στην πορεία στο σύστημα προστέθηκε και ο υφυπουργός της Μέρκελ, ο διαβόητος Φούχτελ και μετατράπηκε σε σύστημα Τατούλη – Φούχτελ. Με μοναδικό σκοπό το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Πελοποννήσου.
• Υποθήκευση του μέλλοντος, με τη σύμβαση για τα απορρίμματα που για 28 χρόνια χαρίζει δισεκατομμύρια στην ΤΕΡΝΑ τα οποία κλέβει από την τσέπη των δημοτών. Στα 400 με 500 ευρώ υπολογίζεται ότι θα πληρώνει μια οικογένεια το χρόνο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Στην ανάδοχο εταιρεία.
• Μετατροπή της Πελοποννήσου σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ). Επενδύσεις από ελληνικές και ξένες εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται τη δημόσια περιουσία (νερό, παραλίες, πολιτιστική κληρονομιά κλπ), με εργαζόμενους των 300 ευρώ, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ωράριο εργασίας.
Και βέβαια όλα τα στοιχεία της διοίκησης Τατούλη έχουν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή, στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και το Ευρωκοινοβούλιο.
Τον κο Τατούλη όμως δεν τον νοιάζουν αυτά. Όπως δεν τον νοιάζει και η αμετάκλητη καταδίκη του γενικού γραμματέα του υπουργείου υγείας Πελοπίδα Καλλίρη επειδή ως πρόεδρος του ΟΔΙΕ εμπόδιζε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων από το ΑΣΕΠ προκειμένου να είναι όμηροι του πελατειακού κράτους. Αυτόν τον άνθρωπο έχρισε ο κος Τατούλης υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Και μάλιστα παραμένει και στη θέση του γενικού γραμματέα, παράνομα με ευθύνη του πρωθυπουργού τη στιγμή που ο Υπαλληλικός Κώδικας προβλέπει την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα λόγω αμετάκλητης καταδίκης.

Ένα, ακόμα, στοιχείο της διοίκησης του συστήματος Τατούλη – Φούχτελ είναι πως για 31/2 χρόνια δεν εκχώρησε – παρά ασήμαντες – αρμοδιότητες στους αντιπεριφερειάρχες του. Όλα ελέγχονται από το στενό περιβάλλον του απερχόμενου περιφερειάρχη.
Δεν εκχώρησε αρμοδιότητες στους κατ΄ουσίαν πιο στενούς του συνεργάτες.
Οι οποίοι, βέβαια, μέχρι πριν από 1,5 μήνα το αποδέχονταν χωρίς αντίρρηση. Στον υποψήφιο περιφερειάρχη κο Δέδε αναφέρομαι, τον κο Αλευρά, τον κο Πουλοκέφαλο, τον κο Πουλά και τους λοιπούς πρώην περιφερειακούς συμβούλους του κου Τατούλη, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από τον μέχρι χτες περιφερειάρχη τους, αλλά όχι από την πολιτική του.
Ούτε για την ΕΟΖ ακούσαμε κάτι, ούτε για το σκάνδαλο των απορριμμάτων, ούτε για τα έργα που σαν άλλο «γεφύρι της Άρτας» ξεκινάνε και δεν τελειώνουν. Εξάλλου τον ίδιο απολογισμό με τον κο Τατούλη υποστηρίζουν. Μάλιστα ο κος Δέδες στον απολογισμό της θητείας του στην Κορινθία, συνέκρινε τον απολογισμό εξόδων της καποδιστριακής νομαρχίας με αυτόν της καλλικρατικής περιφέρειας.
Η πορεία αυτής της διαφοροποίησης τον οδήγησε στη συνεργασία με την υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, την κα Σούκουλη. Συνεργασία που θυμίζει μικρογραφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.
Για να είμαι όμως, δίκαιος, να πω ότι περιμένουμε την διαφοροποίηση του κου Δέδε από τις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές του κου Τατούλη και τον υποστηρικτών του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Διαφοροποίηση από τις πολιτικές που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά, συρρικνώνουν την υγεία και την παιδεία, καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό, φτωχοποιούν την κοινωνία, οδηγούν τους πολίτες στην απόγνωση και την απελπισία.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» έρχεται να αντιτάξει το τρίπτυχο:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
• Ανατροπή, άμεσα, του συστήματος Τατούλη – Φούχτελ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανατροπή στις 18 και 25 Μαΐου αυτών των πολιτικών που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών της Πελοποννήσου, στερώντας τους το δικαίωμα στη δωρεάν, δημόσια παιδεία, τη δωρεάν δημόσια υγεία, στην εργασία. Των πολιτικών που μας κλέβουν την αξιοπρέπεια.
• Αλληλεγγύη στην κοινωνία που διαλύεται. Στήριξη όλων των πολιτών που αδυνατούν να επιβιώσουν. Η περιφερειακή διοίκηση, στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία για όλους. Αγώνας για να μείνουν τα δημόσια αγαθά στην υπηρεσία της κοινωνίας Στήριξη όλων των δομών αλληλεγγύης με παράλληλο αγώνα να μην υπάρχει κανείς άνεργος, ανασφάλιστος και χωρίς εργασιακά δικαιώματα στην Πελοπόννησο.
• Ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας. Ανάπτυξη που θα βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, αγροτική παραγωγή, πολιτιστική κληρονομιά, φυσικό περιβάλλον, άνθρωπο. Θα στηρίζεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό, με τη συμμετοχή των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, των δήμων και των πολιτών. Θα δημιουργεί τις αναγκαίες εκείνες υποδομές που θα προσφέρουν δουλειά σε όλους τους πελοποννήσιους.

Προτείνουμε μια περιφερειακή διοίκηση που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων των πολιτών. Μια διοίκηση με μόνη κόκκινη γραμμή το δημόσιο συμφέρον.
Μια περιφερειακή διοίκηση που δεν θα σκέφτεται το πολιτικό κόστος, αλλά θα παίρνει το πολιτικό ρίσκο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου αλλά και του καθενός πολίτη χωριστά.
Μια περιφερειακή διοίκηση που δεν θα αφήνει κανέναν πολίτη χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς δουλειά και ασφάλεια, χωρίς σπίτι.
Στη συνδυασμένη επίθεση μνημονιακών πολιτικών και συστήματος Τατούλη στη ζωή μας, εμείς απαντάμε στις 18 και στις 25 Μαΐου, ανατρέποντας τους.

Απαντάμε ψηφίζοντας και συμμετέχοντας στον αγώνα για:

• Δημοκρατία
• Αξιοπρέπεια
• Κοινωνική δικαιοσύνη
• Δωρεάν υγεία και παιδεία
• Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
• Αλληλεγγύη
• Ανάπτυξη και δουλειές για όλους.

Στις 18 και τις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για το μέλλον μας.
Ψηφίζουμε «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΡΩΤΑ»