Αρχική Ν. Κορινθίας Π.Καλλίρης: Δεσμευόμαστε όλοι μας ενώπιον όλων σας ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες...

Π.Καλλίρης: Δεσμευόμαστε όλοι μας ενώπιον όλων σας ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας

– Η ομιλία του Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας από το Δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Φίλες και φίλοι, Κορίνθιες και Κορίνθιοι, Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα που βρίσκεστε απόψε εδώ, δίπλα μας.Η παρουσία σας δεν είναι μόνο τιμή για όλους εμάς της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αλλά αποτελεί και έμπρακτη απόδειξη της μεταξύ μας εμπιστοσύνης. Η Κορινθία μας πρέπει να αποκτήσει πλέον βηματισμό, βηματισμό ανάπτυξης, με σχεδιασμό και στρατηγική για τις επόμενες γενιές.
Πρέπει να πάψουν τα λόγια τα μεγάλα. Πρέπει να αρχίσουν τα έργα τα μεγάλα.
Αλλάζουμε σελίδα μαζί με την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και τον Πέτρο Τατούλη, και δημιουργούμε την ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.
Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.Την χώρα μας διατρέχει μία παρατεταμένη ύφεση. Η Κορινθιακή κοινωνία αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα. Είναι πολλά αυτά που απασχολούν όλους μας. Τα ξέρω, τα γνωρίζω, τα βλέπω καθημερινά, τα ακούω κάθε στιγμή και σε κάθε γωνιά της Κορινθίας.
Για το λόγο αυτό βρίσκομαι εδώ, στη μάχη της Περιφέρειας, στη μάχη της Κορινθίας. Έχω μάθει να δίνω αγώνες και να παλεύω.

kalliris 2
Φίλες και φίλοι,

Ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του Πέτρου Τατούλη,
Για ένα και μόνο λόγο : σκοπός μου είναι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι να είναι πρωταγωνιστές στην αυριανή ημέρα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Η Κορίνθια θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει. Γι’ αυτό ήρθα γι’ αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις γνώσεις και τις δυνάμεις.Οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά κυρίως στα παιδιά μας, τη νέα γενιά, να δώσουμε μία ώθηση σε τούτο τον τόπο. Και είναι χρέος μας να γίνει τούτη τη στιγμή.

Φίλες και φίλοι,

Η Περιφέρεια ως θεσμός μπορεί να δώσει αυτή την ώθηση. Μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό που εμείς αποζητούμε είναι μία πιο δημιουργική και πιο παραγωγική Κορινθία. Μία Κορινθία που θα έχει ταυτότητα.

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ θα δώσει την ώθηση και θα δημιουργήσουμε τη ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ όλοι μαζί. Η Κορινθία μας και ο Ισθμός μας αποτελούν την πύλη της Πελοποννήσου και πρέπει να είναι μπροστάρης της περιφέρειας. Για εμάς αυτό αποτελεί την μία και μοναδική προτεραιότητα στην στρατηγική που χαράζουμε για τα επόμενα χρόνια.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε μπροστά μας ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα (νέο ΕΣΠΑ) Για την Κορινθία δεν είναι απλώς μία μεγάλη ευκαιρία.Είναι η χρυσή ευκαιρία. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που θα προσφερθούν από την επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) και να υλοποιήσουμε προγράμματα ανάπτυξης και έργα υποδομής στην Κορινθία που έχει τόσο ανάγκη.
Χρειάζεται διάλογος και σχεδιασμός το προσεχές χρονικό διάστημα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Κορινθίας γιατί μείναμε πραγματικά πίσω:

– σε έργα,
– σε υποδομές,
– σε επιχειρηματικές δράσεις,
– σε αναπτυξιακή προοπτική.

Να καλύψουμε ανάγκες με μοναδικό σκοπό την ανταποδοτικότητα των έργων στον πολίτη, στη Κορίνθια και στον Κορίνθιο. Στα επόμενα 5 χρόνια μπορούμε να κάνουμε την πραγματική μετεξέλιξη της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.
Θα το πετύχουμε. Γιατί η Κορινθία μας έχει ιστορία και εμείς δεν την ξεχνάμε.

Γιατί εδώ μεγαλώσαμε.Έχει παρελθόν που μας καθοδηγεί με την μοναδική κληρονομιά της. Έχει παρόν που πρέπει να το ενισχύσουμε για να αποκτήσει δυναμική.Και έχει και μέλλον που θέλουμε να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε μαζί . Γυρίζουμε σελίδα στην περιφέρεια γιατί :

• Θέλουμε αγρότες δυνατούς και αγροτική οικονομία ανθηρή
• Θέλουμε επιχειρηματίες και επαγγελματίες ισχυρούς
• Θέλουμε ενίσχυση της κτηνοτροφίας
• Θέλουμε περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού
• Θέλουμε προγράμματα για την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενών συμπολιτών μας
• Θέλουμε απασχόληση
• Θέλουμε σύγχρονες υποδομές
• Θέλουμε αναπτυξιακά προγράμματα και έργα υποδομής

Πρέπει η Κορινθία μας να σταθεί στο πραγματικό της ύψος για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Χρειάζεται στρατηγική, σχεδιασμός, συνεχής αναζήτηση ευκαιριών, συντονισμός και προγραμματισμός για να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα.
Σήμερα εδώ μαζί σας συνυπογράφουμε το μέλλον της Κορινθίας.
Δεσμευόμαστε να εργαστούμε σκληράγια όλες τις Κορίνθιες και τους Κορίνθιους, για όλη την Κορινθία μας.
Σε αυτή τη προσπάθεια μας και εγώ προσωπικά, και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουμε να αντιπαραθέσουμε σκληρή εργασία, πολυεπίπεδη γνώση και εμπειρία ετών.
Η Κορινθία πρέπει να αναδειχθεί η πύλη της Πελοποννήσου.
Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του τουριστικού χάρτη της Κορινθίας μας. Έχουμε μνημεία και πολιτιστική κληρονομιά ιδιαίτερης αξίας. Οφείλουμε να τα αναδείξουμε.
Θέλουμε αναπτυξιακή δυναμική και καινοτομία στο κορινθιακό επιχειρείν και την παραγωγική δραστηριότητα.
Με κινήσεις όπως το Δημοπρατήριο του Λεχαίου, το μοναδικό στη Πελοπόννησο, θα μπορούν οι παραγωγοί μας να δραστηριοποιηθούν χωρίς μεσάζοντες και καθορίζοντας μόνοι τους τις τιμές των προϊόντων τους.
Πρέπει να γίνει σχεδιασμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας μας. Δεν σχεδιάστηκαν ποτέ χώροι ή ζώνες βιομηχανικών περιοχών. Πρέπει να οριοθετήσουμε επιτέλους δραστηριότητες και χρήσεις στη Κορινθία με στόχο νέες θέσεις εργασίας, νέα αντικείμενα, νέες ιδέες χτυπώντας έτσι την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας. Με κινήσεις όπως η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων θα ενισχύσουμε τα υφιστάμενα, θα τα βελτιώσουμε και θα δημιουργήσουμε και νέες δομές. Πρέπει επιτέλους να έχουν κίνητρα οι νέοι επιχειρηματίες. Στη πράξη και όχι στα λόγια. Παράλληλα με έργα υποδομής θα βελτιώσουμε την προσβασιμότητα της Κορινθίας μας σε ξένους και ντόπιους. Πρέπει κάθε γωνιά της Κορινθίας μας να είναι προσιτή σε όλους.

Φίλες και φίλοι,

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη.Την αναλαμβάνω πρώτα απ’ όλους εγώ προσωπικά, γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για την Κορινθία μας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μόνο θετικό για την κοινωνία μας.Πρέπει οι Κορίνθιοι να είμαστε πρωταγωνιστές στη νέα εποχή, στην ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Η Κορινθία να κερδίσει επιτέλους την θέση που της αξίζει.
Φίλες και φίλοι,

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Σηκώνουμε μανίκια και δουλεύουμε για ένα κοινό σκοπό,Μία αναβαθμισμένη Κορινθία, μία καλύτερη Πελοπόννησο. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Κορινθία είναι:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΒΕΤΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (περιφερειακός σύμβουλος)

ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ

ΛΕΓΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (περιφερειακός σύμβουλος)

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (περιφερειακός σύμβουλος)

ΜΠΙΘΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Αντιπεριφερειάρχης)

ΠΑΠΑΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΣΠΥΡΟΣ (περιφερειακός σύμβουλος)

ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
(Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης)

ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
(περιφερειακός σύμβουλος)

ΣΑΒΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΚΛΙΑ ΜΑΡΙΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑ

ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Για άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και σας ζητούμε την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξή σας.
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα μας δίνετε τη δύναμη. Μας δίνετε τον παλμό για την ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Μας δίνετε τον παλμό για την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Δεσμευόμαστε όλοι μας ενώπιον όλων σας ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.