Αρχική Ν. Αρκαδίας Εποικοδομητικές συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς για τα προβλήματα της πόλης πραγματοποίησε ο...

Εποικοδομητικές συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς για τα προβλήματα της πόλης πραγματοποίησε ο Κώστας Τζιούμης

Μια σειρά από εποικοδομητικές συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης, το πρωί της Τετάρτης (14/5/2014).

Επισκέφτηκε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θανάσης Αρβανίτης υποστήριξε ότι τα αιτήματα τους υλοποιήθηκαν μόνο στο 10% και ζήτησε να μην μένουμε στις υποσχέσεις!

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις ανάγκες που έχει ο κλάδος τους για να αναπτυχθεί. Ειδικότερα είπε ότι είναι απαραίτητος ο φωτισμός της πόλης, σε όλα τα σημεία της, η αλλαγή της εικόνας στα πάρκα για να γίνουν οι χώροι επισκέψιμοι και όχι μόνο καλλωπιστικά στοιχεία, να φτιάξουν τις εισόδους της πόλης, όχι μόνο το κέντρο, να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους δρόμους, όπου χρειάζεται και να θέσουν σε εφαρμογή τους κανόνες για τα τραπεζοκαθίσματα.

Επίσης είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια φοιτητική εστία, με ψηφιακή βιβλιοθήκη, ώστε να φέρουμε το φοιτητή πιο κοντά στην πόλη και στους κατοίκους της, να αναβαθμιστεί η λαϊκή αγορά και να υπάρξει γενικότερη ρύθμιση του κυκλοφοριακού, καθώς επίσης να τηρηθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι θα πρέπει να προβληθεί η πόλη, το εμπορικό της κέντρο, να υπάρξει προβολή των τοπικών προϊόντων, ένα brand name, να γίνουν πολιτιστικά φεστιβάλ με ενεργή τη συμμετοχή των καταστημάτων της πόλης, να δημιουργηθεί μια οργανωμένη αποθήκη προϊόντων και γιατί όχι το αθλητικό κέντρο να αναλαμβάνει διοργανώσεις και να γίνει σύμπραξη τουρισμού – αθλητισμού – πολιτισμού.

Στον ΟΕΒΑ ο πρόεδρος Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης ενημέρωσε ότι ο κλάδος τους περνά κρίση και ο ρόλος του δήμου δεν είναι ενεργός. Είπε ότι τα καταστήματα δεν εκμεταλλεύονται τα τοπικά προϊόντα και προμηθεύονται πράγματα ακόμα και από το εξωτερικό. Ζήτησαν να γίνει σύμφωνο ποιότητας για να γίνει ο τόπος επισκέψιμος, να έχει λόγο ο τουρίστας να έρθει στην πόλη και φυσικά να εκπαιδευτούν οι επιχειρηματίες. Πάνω απ’ όλα ζήτησε να τηρείται η νομιμότητα, να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Τέλος ο Κώστας Τζιούμης βρέθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου ο πρόεδρος Γιάννης Μπουντρούκας, μεταξύ άλλων είπε ότι είναι ανάγκη “να τρέξουν” προγράμματα για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και να προωθηθεί η κοινωνική και νόμιμη επιχειρηματικότητα!

Επιπλέον τονίστηκε η αναγκαιότητα της ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος και η αξιοποίηση των ιστορικών, δημοσίων κτιρίων. Είναι απαραίτητο να γίνουν αγροτοτουριστικές εκδηλώσεις που θα δώσουν κίνητρο στον κόσμο και στους επιχειρηματίες να προτιμούν τα τοπικά μας προϊόντα.

Τέλος ζήτησαν να υπάρξει wifi στην πόλη και φυσικά να ρυθμιστεί το κυκλοφορικό πρόβλημα του αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.