Αρχική Χωρίς κατηγορία Αποθεώθηκε ο Αλέξανδρος πνευματικός από τους συνδημότες

Αποθεώθηκε ο Αλέξανδρος πνευματικός από τους συνδημότες

Την αποθέωση από τους κατοίκους του Αγιονορίου, Στεφανίου και Κλένιας γνώρισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις παραπάνω κοινότητες, την Τρίτη το βράδυ στις 13 Μαΐου.
Οι κάτοικοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο αποδεικνύοντας έμπρακτα την αποδοχή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία που οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από τα προσωπικά και οικονομικά τους προβλήματα, διατηρούν ακόμα την ελπίδα και το όραμα σε αιρετούς που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος τήρησε και τηρεί τις δεσμεύσεις του με συνέπεια και επιμονή. Γι’ αυτό τον λόγο η δημοτικότητα του είναι ισχυρή και συνεχώς διευρύνεται.
Στην σημερινή του επίσκεψη, ο Δήμαρχος ενδεικτικά ανέφερε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής στο Αγιονόρι, όπως είναι η ολοκλήρωση του φωτισμού του ομώνυμου κάστρου από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κορίνθου και η επέκταση του Δημοτικού φωτισμού στο «πάνω» Αγιονόρι. Μίλησε επίσης για την ανακατασκευή των λιθοδομών του χωριού καθώς και τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο Ναό του Αγίου Μάμα.
alekos 12-5 3

Στο Στεφάνι ο Αλέξανδρος Πνευματικός, γνωστοποίησε ότι έγινε η αγορά του αστεροσκοπείου και επίκειται η υπογραφή εντός των ημερών των συμβολαίων, με σκοπό την λειτουργία του ως αστροφυσικού πάρκου και μουσείου. Είπε ότι αρχίζει πολύ σύντομα το έργο της κατασκευής πλατείας στο κέντρο του χωριού καθώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στην είσοδο του Στεφανίου, με την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, παιδικής χαράς, γήπεδο 5×5 και πλακοστρώσεις.
Στις Κλένιες ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο της, καθώς και εργασίες ανάπλασης του χώρου που βρίσκεται στη θέση «Πλάτανος». Ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον αίθουσες στο δημοτικό σχολείο της Κλένιας που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα της εκπαίδευσης.
alekos 14-5 2

Επεσήμανε ότι παρότι ο Δήμος δεν έχει λάβει τραπεζικό δανεισμό, εξοφλήθηκαν οφειλές περίπου 6.000.000€ των πέντε δήμων που συνενώθηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων.
Η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να κάνει καλή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας αλλά παράλληλα, είναι σε θέση να δώσει ελπίδα και όραμα στους συμπολίτες μας.
Εάν εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, τότε τα πολυτιμότερα έργα και τον πιο όμορφο Δήμο δεν τον έχουμε φτιάξει ακόμη.
Γι’ αυτό τον λόγο οι συμπολίτες μας, θέλουν και εμπιστεύονται τον Αλέξανδρο Πνευματικό και τους συνεργάτες του.

alekos 14-5 4