Αρχική Χωρίς κατηγορία Πελοπίδας Καλλίρης” Η χρυσή “ευκαιρία για την Κορινθία

Πελοπίδας Καλλίρης” Η χρυσή “ευκαιρία για την Κορινθία

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ! Το πολιτικό θερμόμετρο στην Κορινθία καθημερινά ανεβαίνει, ιδιαίτερα για τις περιφερειακές που κατά την γνώμη μου δίνουν καθαρά πολιτικά μηνύματα. Η υποψηφιότητα του Πελοπίδα Καλλίρη στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στον προεκλογικό αγώνα αφού είναι γνωστή σε όλους η αγάπη και ο σεβασμός των Κορινθίων προς το πρόσωπο του Πελοπίδα.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του ονόματός του και όλα δείχνουν πως ο Περιφερειάρχης δικαιώνεται για την επιλογή τού συνεργάτη του! Αληθινά είναι συγκινητική και απρόσμενη η αποδοχή των Κορινθίων για τον άνθρωπο, τον επιστήμονα και πολιτικό Πελοπίδα Καλλίρη.

Παρακολουθώντας την πολιτική διαδρομή τού διαπιστώνεις πως έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο αμέμπτου πολιτικής ηθικής, με επιστημονική κατάρτιση , αξιόλογη επαγγελματική δράση και με σημαντική διαδρομή στο συνδικαλιστικό κίνημα και στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Ο Πελοπίδας Καλλίρης έδωσε καθημερινές επιτυχείς μάχες μέσα από τις διάφορες θέσεις που του ανατέθηκαν όπως Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ινστιτούτου δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ)και ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας άφησε, επίσης, πλούσιο κατά γενική ομολογία έργο. Αναμφισβήτητα αξιόλογη και η εμπειρία που απέκτησε ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Την ευαισθησία του για τα κοινά τού τόπου την εξέφρασε από τα νεανικά του χρόνια, όταν εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Επιτυχής και η ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή. Από την στιγμή που του ανατέθηκε η θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας αγωνίστηκε επιτυχώς σε καθημερινή βάση στο δύσκολο και νευραλγικό τομέα της υγείας . Συγκεκριμένα χάρις των προσωπικών προσπαθειών του δεκαπλασιάστηκε η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος των υγειονομικών υπηρεσιών όλης της χώρας. Καθοριστική ήταν η συμβολή και η προσπάθειά του για την Κορινθία (και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες μας) Αναβάθμισε με τις προσπάθειές του, το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας από εξοπλισμό αλλά και έμψυχο υλικό (γιατρούς).Πραγματικά παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας ο Πελοπίδας τα κατάφερε.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν άνθρωπο που έχει την πείρα, σε συνδυασμό με τη γνώση και τη διάθεση να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου οι Κορίνθιοι να δουν ότι πράγματι κάτι αλλάζει για την Κορινθία ! Ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες καθαρές φωνές που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας !

Οι Κορίνθιοι αναγνωρίζοντας αυτήν την επιτυχή διαδρομή του στις κυβερνητικές- διοικητικές θέσεις που του ανατέθηκαν ως σήμερα, αλλά και τις σημαντικές γνωριμίες που διαθέτει με κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν ότι επί θητείας του από τη θέση τού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας πολλά θετικά θα προκύψουν για τον νομό μας!!!

Μιλώντας ο κ. Καλλίρης προς τα Μ.Μ.Ε της Κορινθίας έδωσε το στίγμα του για την αυριανή ημέρα “Σήμερα είναι μια πρόκληση για μένα και απάντησα θετικά στην πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στο Νομό Κορινθίας ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, γιατί θεωρώ ότι έχουμε να επιτελέσουμε ένα σημαντικό έργο στην περιοχή . Πιστεύω ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για την Κορινθία μας .”
Στην πρόσκληση αυτή είπα «ναι » για ένα και μόνο λόγο: Θεωρώ ότι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές της πενταετίας που μας έρχεται ,μιας και σε περιφερειακό επίπεδο αυτή η πενταετία θα είναι η πιο κρίσιμη αφού το νέο ΕΣΠΑ είναι όλο στην Περιφέρεια .
Άρα είναι μια σημαντική πενταετία για να πούμε ότι θα αφήσουμε ένα λιθαράκι στο τόπο μας.»