Αρχική Ν. Αρκαδίας Νίκος Τσιαμούλος: Με τη συμμετοχή μας την Κυριακή “αλλάζουμε τα δεδομένα”

Νίκος Τσιαμούλος: Με τη συμμετοχή μας την Κυριακή “αλλάζουμε τα δεδομένα”

Οι εκλογές της Κυριακής κρίνουν κυρίως το αν οι πολίτες επιτρέψουν στο παλιό και στο φθαρμένο, με τα διάφορα πρόσωπα και προσωπεία του, να συντηρήσει αδιέξοδα και πρακτικές που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό του τόπου στη μετριότητα. Την Κυριακή δεν προτείνουμε στους δημότες της Τρίπολης, απλά, άλλη μια επιλογή αυτοδιοικητικής διαχείρισης. Αλλάζουμε τα δεδομένα ετών. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αδιαφάνειας, των ανέφικτων υποσχέσεων, των ιδιοτελών συμφερόντων, της έλλειψης σχεδίου και οράματος για το μέλλον, της αναξιοκρατίας και των αποκλεισμών.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα δυνατό άνεμο ανανέωσης που θα παρασύρει το “παλιό και το φθαρμένο” και θα φέρει νέες ιδέες, εφικτές προτάσεις και θα εφαρμόσει συμμετοχικές διαδικασίες. Η προσπάθεια για την αναγέννηση χρειάζεται συλλογικότητα αλλά και αποφασιστικότητα, χρειάζεται διαφάνεια και ήθος.
Ομως, η προσπάθεια αυτή χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων και ειδικά των νέων ανθρώπων, που υποστηρίζουν την ανάγκη ανατροπής των σημερινών ‘δεδομένων’. Δεν αρκεί να κάνει κάποιος διαπιστώσεις για την αναγκαιότητα των αλλαγών. Δεν φτάνει μόνο να δίνει συμβουλές και να κάνει υποδείξεις από την άνεση του σαλονιού του. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή των δεδομένων είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Η επιλογή μιας φρέσκιας πρότασης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πράξη.

Την Κυριακή αλλάζουμε τα δεδομένα για την Τρίπολη και τους ανθρώπους της!