Αρχική Ν. Αργολίδος Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Αργολίδα και Κορινθία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε Αργολίδα και Κορινθία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο (2) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα, προσήχθησαν εβδομήντα επτά (77) και έγινε έλεγχος σε τριακόσια ογδόντα τρία (383). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια τριάντα (230) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα τέσσερις (164) παραβάσεις. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ένας (1) σουγιάς. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 9.5.2014 , ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας και της Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια ογδόντα τρία (383) άτομα, εκ των οποίων διακόσια σαράντα έξι (246) ήταν ημεδαποί και εκατόν τριάντα επτά (137) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια τριάντα (230) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα επτά (77) άτομα, από τα οποία τριάντα έξι (36) ήταν ημεδαποί και σαράντα ένα (41) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στη Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -1.680.124,73- ευρώ.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή και ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν πενήντα επτά (157) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση για στέρηση άδειας πλανόδιου μικροπωλητή, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης και ένας (1) σουγιάς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.