Αρχική Χωρίς κατηγορία Από το «Βουλευτικό Ναυπλίου» ξεκινά η ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου

Από το «Βουλευτικό Ναυπλίου» ξεκινά η ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου

Από έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, από το Βουλευτικό του Ναυπλίου, που πριν δυο αιώνες στέγασε το πρώτο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης έστειλε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

«Από εδώ, συμβολικά από το Ναύπλιο, από αυτή την ιστορική αίθουσα, όπου συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το Ελληνικό κράτος, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να ανασυγκροτήσουμε την Πελοπόννησο», τόνισε απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους, ο Οδυσσέας Βουδούρης.

voyleytiko 2
«Σε αυτές οι εκλογές κλείνουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Ήρθε η στιγμή, να δώσουμε ένα τέλος σε όσα μας κρατούν πίσω» τόνισε στην ομιλία του ο Οδυσσέας Βουδούρης απευθυνόμενος «σε όλους τους Πελοποννήσιους, πέρα από τα κομματικά στεγανά του παρελθόντος για μια συμμαχία από την αριστερά της αριστεράς μέχρι τους αντιμνημονιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους. Μια συμμαχία για να ανατραπεί το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ και να προχωρήσει η Πελοπόννησος στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Μια συμμαχία που θα σχηματιστεί, εκ των πραγμάτων, γύρο από την Αριστερά:
• την αριστερά του κοινωνικού ανοίγματος,
• την αριστερά που συνδέει το εγχείρημα της οικονομικής ανάπτυξης με εκείνο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης,
• την αριστερά που ενώνει όλες τις αντιμνημονιακές αντι-νεοφιλελεύθερες δυνάμεις,
• στην κυριολεξία, μια Αριστερά «χωρίς σύνορα»,
• την Αριστερά του ΧΧΙου αιώνα».
voyleytiko 3

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλυσε τους βασικούς άξονες ενός ανατρεπτικού και ταυτόχρονα ρεαλιστικού προγράμματος θα οδηγήσει την Πελοπόννησο στην αναστροφή της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πορείας. Και κάλεσε όλους «στις 18 Μαΐου να ψηφίσουμε Πρώτα η Ζωή μας, να ψηφίσουμε για την ανατροπή, για την αλληλεγγύη, για την πραγματική ανάπτυξη για όλους».

Στην πρώτη συγκέντρωση της τελικής ευθεία προς τις εκλογές, μίλησε και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιώργος Γαβρήλος, εξειδικεύοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού για τον Νομό. Περιέγραψε την σχεδιαζόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, με έμφαση στην ποιοτική παραγωγή, στην προστασία των ονομαστών προϊόντων της Πελοποννήσου, στην μεταποίηση «στον τόπο μας, ώστε η παραγόμενη υπεραξία να μένει στην Πελοπόννησο». Ειδική αναφορά έκανε σε ένα νέο «μοντέλο ήπιου τουρισμού, προσιτό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με μικρομεσαίες μονάδες για μέγιστη διάχυση των κερδών στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε μεγαλο-επιχειρηματίες».

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουπλής και Δημήτρης Κοδέλας τονίζοντας, «την αναγκαιότητα της ανατροπής αυτής της πολιτικής και ότι η νίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δρομολογήσει ραγδαίες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο».

Ο Παντελής Κοκκινόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε: «ότι σήμερα χρειάζεται μια ευρύτερη συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».