Αρχική Ν. Αργολίδος Το «Αρκαδικό Πανόραμα» επιβεβαίωσε την εικόνα μιας επιτυχημένης έκθεσης υψηλών προδιαγραφών

Το «Αρκαδικό Πανόραμα» επιβεβαίωσε την εικόνα μιας επιτυχημένης έκθεσης υψηλών προδιαγραφών

Έκλεισε τις πύλες της η 8η Περιφερειακή Έκθεση

Με πρωταγωνιστές τον Πρωτογενή τομέα και τα Παραδοσιακά Προϊόντα αλλά και με επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους το «Αρκαδικό Πανόραμα» άνοιξε της πύλες του την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 5 το απόγευμα με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται από την πρώτη στιγμή.

ΕΓΚΑΊΝΙΑ

Τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 7 το απόγευμα, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και τοπικής κοινωνίας να απολαμβάνουν την Χορωδία Τρίπολης, ευγενώς προσφερθείσα σε γνωστές μελωδίες, ενώ δύο κοπέλες με τσακώνικες φορεσιές κερνούσαν τσακώνικο μελιτζανάκι και λικέρ που προσέφερε ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας.
Την δοξολογία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιουστίνος, παρουσία επίσημων κρατικών φορέων και σημαντικών παρουσιών του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι του τόπου, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδάς, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου κ. Γ. Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωαν. Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάν. Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Ιωαν. Μαρνέρης, οι βουλευτές Αρκαδίας, κ. Αν. Λυκουρέντζος, Κ. Ζαχαριάς και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ κ. Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων αρχών, καθώς και πλήθους επιχειρηματιών και πολιτών.

Στις δράσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στην διάρκεια του χαιρετισμού του χαρακτηρίζοντας το Επιμελητήριο Αρκαδίας μικρό, σε σχέση με τον αριθμό των μελών του, αλλά με πολλές δυνατότητες και πρωτοβουλίες.

Φανερά απογοητευμένος, με την απόφαση της κυβέρνησης για την αποδυνάμωση και απαξίωση του θεσμού των Επιμελητηρίων, αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που ενοχλεί στα Επιμελητήρια, όταν από την μία πλευρά μιλούν για ανασυγκρότηση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και από την άλλη της στερούν κάθε φορέα στήριξης και εκπροσώπησής της».
Στην διάρκεια των εγκαινίων δύο μεγάλες συμφωνίες επισφραγίστηκαν.

Η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. ανακοινώθηκε δια στόματος των Προέδρων, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Προέδρου της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. κ. Αναστάσιου Τζήκα. Η συνεργασία επισφραγίστηκε μέσω της υπογραφής του σχετικού συμφώνου, για την υποστήριξη και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκθεσιακής πολιτικής.

Επίσης, υπεγράφη Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων: Αρκαδίας, Βιοτεχνικού Αθηνών, Επαγγελματικού Αθηνών, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ηρακλείου και Μεσσηνίας. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και προώθηση κοινών δράσεων, αλλά και η συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς.
Μετά το κόψιμο της κορδέλας ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνόδεψαν τους επισήμους στα περίπτερα της έκθεσης.

Δημοσιογραφική Αποστολή
Από την πρώτη μέρα της έκθεσης το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε δημοσιογραφική αποστολή στο πλαίσιο της έκθεσης(από έγκριτους εξιδικευμένους δημοσιογράφους σε θέματα τουρισμού και γαστρονομίας) για την προώθηση των παραδοσιακών προιόντων και τουριστικών υπηρεσιών.
Οι δημοσιογράφοι την πρώτη μέρα των εγκαινίων επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εκθετών. Την δεύτερη μέρα της αποστολής τους περιηγήθηκαν σε Λεβίδι, Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα και στο Ψάρι στο πλαίσιο της περιήγησης του Αγροτουριστικού Συνεδρίου. Την τρίτη και τελευταία μέρα, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Τρίπολης, η αποστολή περιηγήθηκε στο Σπήλαιο Κάψια και στο Οινοποιείο Καλόγρη, ενώ μετά το γεύμα που τους παρέθεσε ο Δήμος Τρίπολης, οι δημοσιογράφοι γνώρισαν το κέντρο της Τρίπολης.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην διάρκεια της έκθεσης

Σάββατο 3 Μαΐου
Τη σειρά των ενημερωτικών εκδηλώσεων άνοιξε το Σάββατο 3 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι το 2o OPEN COFFEE. O Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ) διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με σκοπό την ανταλλαγή νέων εμπειριών και τεχνογνωσίας σε επιχειρηματικά θέματα και καινοτομίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5.30 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν μια μοναδική παράσταση του Καραγκιόζη με τίτλο, δανεισμένο από την επικαιρότητα «Ο ΧΑΡΑΤΣΟΦΟΡΟΦΥΓΑΣ», στην πλατεία εκδηλώσεων της έκθεσης.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου έκλεισαν με τον «4Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ».
Μαθητές από τα σχολεία της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό βραβεύτηκαν για τις επιχειρηματικές εργασίες τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΓΕΛ ΤΕΓΕΑΣ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός πραγματοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια από το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.

Κυριακή 4 Μαΐου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που διοργανώθηκε παράλληλα με τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού – Υπαίθρου EuroGites, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Σύνδεσμο Αγροτουρισμού Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο του 8ου Αρκαδικού Πανοράματος στην Τρίπολη.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν σύγχρονοι προβληματισμοί για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού διεθνώς, καθώς και ζητήματα όπως η δημιουργία προϊόντος (Branding) και η συνεργασία στον αγροτουρισμό, ζητήματα προώθησης και διαδικτυακής πώλησης για μικρούς αγροτουριστικούς ξενώνες, διαφοροποίηση και δικτύωση προϊόντων – υπηρεσιών στον Αγροτουρισμό μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ.ά.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου συντάκτες και πράκτορες από Ελλάδα και εξωτερικό ξεναγήθηκαν σε πρότυπες αγροτουριστικές μονάδες της Πελοποννήσου.
Δευτέρα 5 Μαΐου
Το επιχειρηματικό περιβάλλον των αγορών της Κίνας, Ρωσίας και Γερμανίας παρουσιάστηκε από τους εμπορικούς ακολούθους της Ελλάδας στις αντίστοιχες χώρες στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Υπηρεσίες και Εργαλεία για την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας».

Πλήθος επαγγελματιών και κόσμου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν για τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους στις αντίστοιχες ξένες αγορές.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 6 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επιχειρηματίες από όλη την Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκαν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις με τους εμπορικούς ακολούθους Ρωσίας, Κίνας και Γερμανίας και εκπροσώπους του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου για την αγορά της Γαλλίας. Οι επιχειρηματίες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους εμπορικούς ακολούθους προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για διεθνή συνεργασία.
Διοργανωτές της εκδήλωσης: ο Συνδέσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ο Συνδέσμος Επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και το Επιμελητήριο Αρκαδίας – Enterprise Europe Network.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καταβάλλει προσπάθειες στον τομέα αυτό διοργανώνοντας αποστολές σε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε δράσεις του ΟΠΕ, αξιοποιώντας το πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό δίκτυο Enterprise Europe Network, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Τρίτη 6 Μαΐου
Η κα. Καλέλλη Παναγιώτα, Χημικός Μηχανικός και εισηγήτρια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, με θέμα «Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης» παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα θέρμανσης που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Τρίπολης σε ζεστό νερό.
Στην διάρκεια της παρουσίασης της αναφέρθηκε στην πρώτη εγκατάσταση τηλεθέρμανσης, η οποία κατασκευάστηκε το 1960 στην Πτολεμαΐδα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκτός από εξαιρετικά οικονομικό έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Οι Προοπτικές που ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο
Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ ΑΕ. την ίδια μέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης.
Το κοινό παρακολούθησε με προσοχή τα πλεονεκτήματα, δια στόματος του Διευθυντή Κατάρτισης του Οργανισμού «ΑΚΜΩΝ» κ. Αθανάσιου Ολύμπιου, των νέων προγραμμάτων όπως:
Σύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την απασχόληση, Μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, Επένδυση στην εκπαίδευση και κατάρτιση, Δημιουργία ποιοτικών δυνατοτήτων εκπαίδευσης, Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εκδηλώσεις και happening με διοργανωτές τους ίδιους του εκθέτες.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Λίγο πριν πέσει η αυλαία της έκθεσης, η πλατεία των εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «πλημμύρισε» μυρωδιές.
Στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Αρκαδικών Γεύσεων, θεσμός πλέον, τα τηγάνια γέμισαν Αρκαδικά Προϊόντα και ήταν έτοιμα να μαγειρευτούν από τους μαθητές του ΟΑΕΔ και των Αρκάδων Σεφ και Μαγείρων.
Το ανυπόμονο κοινό, περίμενε να δοκιμάσει τις Αρκαδικές Συνταγές, παρακολουθούσε εντυπωσιασμένο τις επιδείξεις μαγειρικής τέχνης.
Μετά το πέρας του φεστιβάλ έγιναν και οι βραβεύσεις στους συμμετέχοντες Σεφ και μαθητές από τους διοργανωτές του event, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκθέσεων κ. Ανδρέα Σύριο και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν ένα –ένα τα περίπτερα της έκθεσης και βράβευσαν για την συμμετοχή τους εκθέτες.

Πολλά πλούσια δώρα κέρδισαν οι επισκέπτες της έκθεσης στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πριν το κλείσιμο των πυλών στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

Μετά μουσικής και φαγητού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας τίμησε τους εκθέτες του στην δεξίωση που διοργάνωσε στον χώρο εκδηλώσεων στην πλατεία της έκθεσης.
Καλή επιτυχία στους στόχους που είχαν θέσει οι εκθέτες ευχήθηκε στην διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκθέσεων του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Σύριος, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της συμμετοχής τους στην έκθεση όπως αναγνωρισιμότητα του προϊόντος, ενίσχυση prestige της επιχείρησης και κυρίως πωλήσεις σε βάθος χρόνου.
Τις ευχαριστίες του για την προσφορά εξέφρασε στους ιδιοκτήτες τους κτιρίου κ.κ. Ηλία Χασάπη και Θανάση Τρυφωνόπουλο, και τους υπεύθυνους από την πλευρά του Επιμελητηρίου κ.κ. Βασίλη Αθανασιάδη και Γιάννη Παπαγεωργίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και φυσικά την Άλφα EXPO για την άψογη διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς της έκθεσης: ΑΚΜΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ που στήριξαν από την αρχή την Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» και να είναι σίγουροι πως χωρίς την βοήθειά τους τίποτα δεν θα ήταν εύκολο.
Τους υποστηρικτές:
ΜΟΡΕΑ για την διανομή των flyer της έκθεσης στα διόδια
ΚΤΕΛ για τα δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από και προς την έκθεση. Από το πρώτο Αρκαδικό Πανόραμα που διοργανώθηκε σε αυτές τις εγκαταστάσεις τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας ήταν πάντα δίπλα μας.
ΕΛΤΑ για την διανομή των εντύπων και επιστολών για την προώθηση της έκθεσης
ΓΕΡΜΑΝΟ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – για το Δωρεάν WI-FI στις εγκαταστάσεις της έκθεσης
ΚΑΡΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – Για την δωρεάν εκτύπωση υλικού για την έκθεση
Και τους Χορηγούς Επικοινωνίας:
Τον Όμιλο Εκδόσεων REAL NEWS και Ραδιόφωνο Real Fm, την Εβδομαδιαία Εφημερίδα AGRENDA και την διαδικτυακή ηλεκτρονική πύλη AGRONEWS, την εταιρεία ΑγροΤύπος (agronews.gr).
Και όλα τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν όχι μόνο αυτή την διοργάνωση, αλλά και κάθε δράση του Επιμελητηρίου.
Επιπλέον ευχαριστεί τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας που σε συνεργασία με τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Λεωνιδίου και τον επιχειρηματία και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου κ. Ηλία Κυρίου μας κέρασαν τα λικέρ και το τσακώνικο μελιτζανάκι στην διάρκεια των εγκαινίων.
Και φυσικά τους δωροθέτες μας για τα δώρα που προσέφεραν για την κλήρωση.
Τα δώρα προσέφεραν οι επιχειρήσεις:
ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ
ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΜΠΙΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
SYRIOS
ΠΑΝ. ΧΡΟΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
ΑΣΤΡΟΜΑΡΚΕΤ
FORTHNET – ΚΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
VENUS – ΧΑΝΑΚΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε
ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΠΕ
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΑ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ