Αρχική Χωρίς κατηγορία Στην Λακωνία περιόδευσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου – Σε ποιες υποδομές θα...

Στην Λακωνία περιόδευσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου – Σε ποιες υποδομές θα στηριχτεί η ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα

Γιώργος Δέδες: «Έτσι θα δώσουμε ώθηση στην γεωργία και την κτηνοτροφία»

Στη Λακωνία -και πιο συγκεκριμένα στα χωριά του δήμου Θεραπνών- περιόδευσε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Γιώργο Πουλοκέφαλο και περιφερειακούς συμβούλους.
Τα στελέχη του δυναμικού ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» στη Λακωνία μίλησαν με τους κατοίκους σε πολύ καλό κλίμα, ενώ έγιναν και τρεις ομιλίες από τον Γιώργο Δέδε. Το βασικό πρόβλημα -που αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά σε περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη- είναι η πλήρης απουσία υποδομών στα οδικά δίκτυα και η διαχείριση των υδάτινων πόρων, δηλαδή η έλλειψη νερού για άρδευση και ύδρευση. Τα ζητήματα αυτά επιτείνουν την αγωνία των αγροτών, που πλήττονται ήδη από ανασφάλεια, λόγω των μειωμένων τιμών.
Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας που αφορά τον πρωτογενή τομέα. Όπως είπε, «η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι ο πιο σύντομος δρόμος και για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Γι αυτό και θα δώσουμε μεγάλη σημασία στην δημιουργια των υποδομών που είναι απαραίτητες: δηλαδή στην ορθότερη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, στην παροχή κινήτρων σε νέους αγρότες για να επενδύσουν σε σύγχρονες καλλιέργειες, στην επέκταση και τη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου στην Λακωνία και την Μεσσηνία…».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υποσχέθηκε πως οι επαφές με τους αγρότες θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές, ώστε να δοθούν μέσα από την διαβούλευση και τον συνεχή διάλογο οι καλύτερες λύσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.