Αρχική Χωρίς κατηγορία 353.000 ψυχές ζητούν ακόμα δικαίωση…

353.000 ψυχές ζητούν ακόμα δικαίωση…

Την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ολόκληρος ο Ελληνισμός, όπου γης, με το βλέμμα στραμμένο στις σκληρές εκείνες σελίδες της ιστορίας, θρηνεί τους νεκρούς του και προσμένει δικαίωση. Δικαίωση για τις 353.000 ψυχές, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, θεματοφύλακες μιας πατρίδας που ακόμη και σήμερα ζει στην μνήμη των απογόνων τους. Οι Έλληνες του Πόντου, ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες
Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923.
Ο φετινός εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Ναύπλιο με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Σουλάνδρου.
Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον διοικητή του ΚΕΜΧ και των σωμάτων ασφαλείας του νομού, καθώς και από εκπροσώπους των Αντιστασιακών και Ποντιακών Οργανώσεων.
Ο Σύλλογος Ποντίων στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς.