Αρχική Ν. Αργολίδος Ελεύθερη πτώση… στην αγορά ακινήτων

Ελεύθερη πτώση… στην αγορά ακινήτων

Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 έχει γυρίσει η οικονομική κρίση τις τιμές των ακινήτων αφού σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και καινούριες κατοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφτασαν να πωλούνται στο κόστος κατασκευής, ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Όσον αφορά σε παλιά διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία, πωλούνται μέχρι και 100 ευρώ το τετραγωνικό.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, οι ιδιοκτήτες σπιτιών 30 – 40 ετών ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τη μόνιμη πλέον φορολόγηση μέσω του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Το δημοσίευμα παρουσιάζει διάφορες περιπτώσεις τις οποίες έχουν καταγράψει ειδικοί της αγοράς με σπίτια σε κακή κατάσταση να πωλούνται ακόμη και όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο! Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις όπως στα Χανιά όπου ένα διαμέρισμα 55 τετραγωνικών, του 1965, πωλείται 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό!

ΠΗΓΗ: KOUTIPANDORAS.GR

Προηγούμενο άρθροΚαθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό του γλέντι στον Καραβά Δ. Σπάρτης
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τον Δημοσθένη Γιαννόπουλο, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (video)