Αρχική Ν. Αργολίδος Το Αρκαδικό Πανόραμα επισκέφτηκε ο Γιώργος Δέδες

Το Αρκαδικό Πανόραμα επισκέφτηκε ο Γιώργος Δέδες

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε με έμφαση την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, για τη δημιουργία “Θερμοκοιτίδας Καινοτόμων Παραγωγικών Δράσεων”.

Την κορυφαία περιφερειακή έκθεση της Αρκαδίας, το “Αρκαδικό Πανόραμα”, που πραγματοποιείται στην Τρίπολη αυτές τις μέρες, για όγδοη φορά, επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της “Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας” Γιώργος Δέδες. Τον συνόδευαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Μπερτζελέτος και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Γιώργος Δέδες περιόδευσε σε όλα τα περίπτερα και είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με τους περισσότερους εκθέτες, σε πολύ θερμό κλίμα. Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις, μέσα από τη συμμετοχή σε αυτές τις εκθέσεις.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε πως “οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενισχύουν τις προσπάθειες που κάνουν τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι φορείς που τους εκπροσωπούν, για να τονώσουν την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας…”.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει κατατεθεί και υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, για τη δημιουργία “Θερμοκοιτίδας Καινοτόμων Παραγωγικών Δράσεων”. Πρόκειται για μία ιδέα που έρχεται από το 2008, όταν οι δύο φορείς συναποφάσισαν να αξιοποιήσουν μία έκταση 4.600 τ.μ., για να δημιουργηθεί εκεί ένας χώρος που θα παρέχει στέγη και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες, που θα ήθελαν να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε πως υποστηρίζει θερμά τη συγκεκριμένη ιδέα, όπως και κάθε ιδέα που αναδεικνύει Πράξεις Ανάπτυξης για την Πελοπόννησο:
“Οι συνέργειες και η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις επιχειρηματικές οργανώσεις, μαζί με την αποφασιστικότητα και την έμπνευση των νέων ανθρώπων, μπορούν να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινοτομία και ώθηση στην έρευνα στην Πελοπόννησο”, είπε ο Γιώργος Δέδες. “Η Θερμοκοιτίδα Καινοτόμων Παραγωγικών Δράσεων είναι μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία, που συμπλέκει τους νέους ανθρώπους, με την επένδυση στην καινοτομία. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, για να περάσουμε τη Νέα Πελοπόννησο, στη νέα εποχή. Για τέτοιες δράσεις πρέπει να ψάχνουμε και τέτοιες δράσεις υποστηρίζει η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία”.

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Ψωμιάδης : ¨ Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στον δημόσιο εργασιακό τομέα είναι βάρβαρη τακτική “Εξυγίανσης” ¨
Επόμενο άρθροΣε ζωντανή σύνδεση με το SUPER η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την Καλαμάτα