Αρχική Ν. Αργολίδος Σε φάση ολοκλήρωσης η περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της...

Σε φάση ολοκλήρωσης η περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προήδρευσε σε σύσκεψη των συναρμοδίων φορέων και συντελεστών, με θέμα την εξέλιξη του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΟΔΣΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος και οι
• Δ. Καλογερόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
• Ν. Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ
• Γ. Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου,
έγινε ενημέρωση για την πορεία του σημαντικού για το περιβάλλον της Πελοποννήσου έργου και ιδιαίτερα για την εξέλιξη της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησής του.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και την εκτίμησή του ότι σύντομα η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου θα υπογραφεί. Υπογράμμισε την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση τόσο του σημαντικού για την Πελοπόννησο έργου διαχείρισης αποβλήτων, όσο και των ανάλογων έργων σε όλη τη χώρα, με αρτιότητα, υψηλού επιπέδου τεχνολογίες και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, ώστε η Ελλάδα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων να περάσει στη νέα εποχή της αξιοποίησης των αποβλήτων, μετατρέποντάς τα από περιβαλλοντικό βάρος σε αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο, σε όφελος της δημόσιας υγείας και της αειφορίας.