Αρχική Χωρίς κατηγορία Παναγιώτης Ψωμιάδης : ¨ Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στον δημόσιο εργασιακό...

Παναγιώτης Ψωμιάδης : ¨ Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στον δημόσιο εργασιακό τομέα είναι βάρβαρη τακτική “Εξυγίανσης” ¨

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες απολύσεις και την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τις εργασιακές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑ.ΤΡΙ.Δ.Α και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζει:

«Η ανισότητα που παρατηρείται ανάμεσα στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε σχέση με τους όρους που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο τόσο η κάθε χώρα-μέλος, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλουν ιδιαίτερα να προσέξουν. Το καθεστώς των απολύσεων και της διαθεσιμότητας που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, αποτελεί μια βάρβαρη τακτική, για την οποίαν αμφιβάλλουμε αν αποτελεί τρόπο εξυγίανσης του δημοσίου, που οι υπόλοιπες χώρες – μέλη εφαρμόζουν.
Στόχος μας και προτεραιότητα μας θα είναι η επανεξέταση παρόμοιων τρόπων “ομαλοποίησης” και “εξυγίανσης” του δημοσίου εργασιακού τομέα, ακόμα και υπό συνθήκες κρίσης και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Η ανάπτυξη και η πρόοδος μια χώρας εξαρτάται κυρίως από την σωστή μεταχείριση των εργαζομένων και του εργατικού δυναμικού, ώστε να λειτουργήσει ανταποδοτικά, με την αύξηση της παραγωγικότητας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου της χώρας μας και στην διεύρυνση του κύκλου των εξαγώγιμων προϊόντων της».