Αρχική Χωρίς κατηγορία Γιαννακούρας: Δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους της Γορτυνίας με το έργο μας

Γιαννακούρας: Δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους της Γορτυνίας με το έργο μας

Την θερμή υποδοχή των κατοίκων της Γορτυνίας είχε το κλιμάκιο της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Μαΐου.
Ο κ. Γιαννακούρας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Δημήτρης Λαλουδάκης, Τάσος Κατσιαδράμης, Νίκος Γιαννακόπουλος και Γιάννης Μπουγιούκος, επισκέφτηκαν κατά σειρά τη Βυτίνα, τα Λαγκάδια, το Λευκοχώρι, το Σταυροδρόμι, το Καλλιάνι, το Τουμπίτσι, το Βυζίκι, τα Τρόπαια και το Σπάθαρι.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Γιαννακούρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους, οι οποίοι έθεσαν προβλήματα που τους απασχολούν, όπως η ανεργία. Πιο συγκεκριμένα, επαγγελματίες που διαθέτουν μηχανήματα ζήτησαν να υλοποιούνται περισσότερα δημόσια έργα για να μπορούν να απασχοληθούν. Επίσης τέθηκαν ζητήματα για την ασφάλεια των δρόμων και για την απουσία προστατευτικών μπαρών σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης ποιμνιοστασίων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
Ο κ. Γιαννακούρας ενημέρωσε λεπτομερώς τους ενδιαφερομένους για το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση και στην περιοχή της Γορτυνίας, περιοχή με μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων. Στοιχείο που χαρακτηρίστηκε θετικό από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, μιας και το έργο τους στοχεύει και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μαζί βέβαια με την τουριστική ανάπτυξη.
Οι κάτοικοι των χωριών που επισκέφτηκε ευχαρίστησαν τον ίδιο προσωπικά και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου Τρόπαια- Σπάθαρι, δρόμος που θα συνεχιστεί μέχρι το εργοστάσιο του Λάδωνα, ενώ θα υπάρξει και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Κάτω Σπάθαρι. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει.
Επίσης έχει διανοιχθεί ένας μεγάλος αριθμός αγροτικών δρόμων στο Βυζίκι για την εξυπηρέτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του χωριού ενώ υλοποιείται οδικό έργο και από το Καλλιάνι προς το Καστράκι.
Ο κ. Γιαννακούρας παρακολούθησε ακόμα την εργολαβία κοπής χόρτων από τα Λαγκάδια ως το Σταυροδρόμι που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, ενώ είχε συνάντηση με τους εργολάβους που έχουν αναλάβει την επισκευή του τάπητα και των στηθαίων από την Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων έως το Σταυροδρόμι.
Ο κ. Γιαννακούρας μίλησε και για τον προγραμματισμό τους για την νέα 5ετία, τονίζοντας πως εκτός των έργων υποδομής που θα συνεχιστούν, θα δώσουν βαρύτητα και στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στηρίζοντας με διάφορες δράσεις συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, ενώ θα υπάρξει στήριξη και στην επιχειρηματικότητα μέσω του ταμείου επιχειρηματικότητας ώστε να μην κλείσουν άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σήμερα Τετάρτη 7 Μαΐου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα στα Δολιανά (4:30μμ), Ξηροπήγαδο (5:30μμ), Άστρος (6:00μμ), Άγιος Ανδρέας (7:00μμ), Κορακοβούνι ((7:30 μμ) και στις 8:00μμ θα παραστεί στον Εσπερινό στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στην Κοπανίτσα.
Στις 10:30 θα συμμετέχει σε τηλεοπτική συζήτηση στην Αρκαδική τηλεόραση με άλλους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαηλίου «Κοντά στην Επικαιρότητα».

Προηγούμενο άρθροΈναρξη αντιπυρικής περιόδου 2014. Μέτρα για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς
Επόμενο άρθροΜεγάλο το ενδιαφέρον για τουριστικές εξορμήσεις το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος