Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Βασίλης Ψωμάς “λύνει” την σιωπή του για το photoshop και καταγγέλλει

Ο Βασίλης Ψωμάς “λύνει” την σιωπή του για το photoshop και καταγγέλλει

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Κόρινθος 5-5-2014

Μέχρι σήμερα, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκομαι καθημερινά στη δυσάρεστη αυτή θέση : οι φωτογραφίες μου, προϊόν πνευματικής μου ιδιοκτησίας και πόρος επιβίωσης, από τη στιγμή που εμφανίζονται στο Διαδίκτυο, αποτελούν προϊόν μιας ραγδαία αυξανόμενης ψηφιακής απειλής από ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Ηλεκτρονικό Τύπο που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ της Κορινθίας, της Αθήνας, ακόμη και της Επικράτειας.
Ο κύριος στόχος των ψηφιακών εγκληματιών είναι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση προς ίδιον όφελος, των φωτογραφιών μου, παραβλέποντας έναν από τους βασικούς νόμους της δημοσιογραφίας : «τα διακινούμενα δεδομένα αποκαλύπτονται μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα.».
Γνωρίζοντας λοιπόν πως για άλλη μια φορά, θα υπάρξω θύμα αφανούς ψηφιακής εγκληματικότητας και θέλοντας να αποδείξω με ισχυρές ενδείξεις, το μέγεθος της παραβίασης της πνευματικής μου ιδιοκτησίας, σκόπιμα παραποίησα τις εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες άλλωστε δεν ήταν προς δημοσίευση, προκειμένου να εκτεθούν πανελλαδικά αυτοί που αδιάλειπτα προβαίνουν σε κλοπή των δεδομένων μου.
Το ότι οι φωτογραφίες ΔΕΝ προορίζονταν προς δημοσίευση, αποδεικνύεται από το υδατογράφημα «Vas-Val» το οποίο ‘κλειδώνει’ την κάθε εικόνα και όπως είναι γνωστό στους έχοντες γνώσεις φωτορεπορτάζ, απαγορεύει τη δημοσίευσή της, μέχρι τη στιγμή που ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα πληρώσει προκειμένου να την αγοράσει, οπότε η εικόνα ‘ξεκλειδώνεται’ με την αφαίρεση του υδατογραφήματος, παραδίδεται στη σωστή της ανάλυση και στη συνέχεια δημοσιεύεται.
Θεωρώ επαγγελματική επιτυχία και χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να δημοσιοποιήσω το γεγονός ότι είμαι θύμα παράνομης υποκλοπής δεδομένων και παραβίασης των μέτρων ασφαλείας από «ποντικούς» του Διαδικτύου ανεξάρτητα από το αν θα θεμελιωθεί κατηγορία σε βάρος τους.
Λυπάμαι που η ενέργεια μου αυτή πήρε πολιτικές προεκτάσεις και δηλώνω ευθαρσώς, πως ουδεμία πρόθεση είχα να προσβάλλω τον αγώνα των αξιότιμων υποψήφιων των Δημοτικών εκλογών, σε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη και αν ανήκουν αυτοί.
Δεν θα ήθελα να βρεθώ θύμα του αβυσσαλέου πόλεμου των μιντιακών-πολιτικών συμφερόντων.
Με εκτίμηση
ΨΩΜΑΣ Κ. ΒΑΣΙΛΗΣ