Αρχική Ν. Αργολίδος Μ΄ ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ κι ένα τεκμηριωμένο ΝΑΙ για το θέμα...

Μ΄ ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ κι ένα τεκμηριωμένο ΝΑΙ για το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, αναφέρεται ο Οδυσσέας Βουδούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο είμαστε αντίθετοι στους νεοφιλελεύθερης κοπής σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του «Συστήματος Τατούλη – Φούχτελ» να ιδιωτικοποιήσουν το αεροδρόμιο Τρίπολης.

Η συναίνεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην προοπτική λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και ως πολιτικό, αναθερμαίνει μια συζήτηση που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα κορυφώνεται προς την ίδια πάντα στρεβλή κατεύθυνση: Πριν από ένα χρόνο το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών (Κ. Χατζηδάκης) ανήγγειλε «πανηγυρικά» το πέρασμα των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης στον ιδιωτικό τομέα, μέσω του γνωστού ταμείου ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας (ΤΑΙΠΕΔ).

Από το 2011 είχε σπεύσει ο απερχόμενος περιφερειάρχης να αναγγείλει την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό, με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Ως καλός προξενητής των ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων, έφερε στην Τρίπολη ξένη ιδιωτική εταιρία, οργανώνοντας επικοινωνιακές φιέστες. Οι πομφόλυγες Τατούλη κατέληξαν για άλλη μια φορά στο… πουθενά, φαίνεται όμως ότι «άνοιξαν την όρεξη» ξένων εταιριών που βλέπουν άλλη μια ευκαιρία για μεγάλα κέρδη στην Πελοπόννησο.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ένα καθαρό ΟΧΙ στο εθνικό έγκλημα της επέλασης των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς, ακόμη και στον κρίσιμο τομέα των στρατιωτικών υποδομών της χώρας.

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει και ως πολιτικό αεροδρόμιο με δύο αδιαμφισβήτητες προϋποθέσεις.

Πρώτον, θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, αφού μόνο έτσι και υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί και τους στρατιωτικούς σκοπούς του.
Και δεύτερον, ως πολιτικό αεροδρόμιο, θα ενταχθεί, βάσει μελέτης, σε ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο Περιφερειακό σχεδιασμό για την πολύπλευρη αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβάνοντας και τη λειτουργία του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η ανάπτυξη των υποδομών στην Πελοπόννησο, για εμάς είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου ο πρωτογενής τομέας (γεωργία και κτηνοτροφία), οι ντόπιες μονάδες μεταποίησης, το εξωστρεφές εξαγωγικό εμπόριο και φυσικά ο τουρισμός, να τεθούν σε νέα τροχιά και να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα κάνουν τους νέους μας να μείνουν, να ζήσουν και να ευημερήσουν στον τόπο μας.

Στο σχέδιο αυτό εντάσσονται οι αερομεταφορές, όπως και οι θαλάσσιες μεταφορές της Πελοποννήσου, το οδικό της δίκτυο και φυσικά η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο τόσο άκριτα και εγκληματικά εξαφάνισε από τον τόπο μας η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από το Σύστημα Τατούλη – Φούχτελ.