Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Αρχαία Κόρινθος “ψήφιζει” Αλέξανδρο Πνευματικό

Η Αρχαία Κόρινθος “ψήφιζει” Αλέξανδρο Πνευματικό

Ανάμεσα σε πολλούς φίλους αλλά και νέους ψηφοφόρους παρευρέθηκε στην Αρχαία Κόρινθο, το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμαρχος των έργων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Αφού ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο, υπογράμμισε τη διαχρονική αξία της πολιτιστικής πρωτεύουσας του Δήμου μας, η οποία αποτελεί το «όχημα» μέσου του οποίου μπορεί να επιτευχτεί η αναβάθμιση της περιοχής αλλά και του Καλλικρατικού μας Δήμου. Γι’ αυτό τον λόγο η Δημοτική Αρχή όχι μόνο υλοποίησε, αλλά έχει επιπλέον δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που σταδιακά αλλάζουν την εικόνα της Αρχαίας Κορίνθου.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται ο χώρος του κτιρίου «Ξενία», το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα σύγχρονο Μουσείο και να προβάλλει το πλούτο και τη πολιτιστική μας κληρονομιά. Ανέφερε επίσης τη δέσμευση του ποσού των 3.000.000€ για την ανέγερση στην Αρχαία Κόρινθο, σχολικού συγκροτήματος εντός των επόμενων μηνών.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν ολοκληρωτικά τα χαρακτηριστικά του Δήμου Κορινθίων βάζοντας τις βάσεις για να προσελκύσουν πολλές επενδύσεις.

Τόνισε ότι με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής δημιουργήθηκε βιομηχανική ζώνη η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες οικονομικές δραστηριότητες, προσφέροντας θέσεις εργασίας στους πολλούς ανέργους.

Επεσήμανε την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, όπου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι Κορίνθιοι θα στρέψουν πάλι το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στη θάλασσα.

Όλα αυτά ανέφερε, πραγματοποιήθηκαν μέσα από την πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κυρίως σε μεγάλα και σημαντικά θέματα.

Υπογράμμισε ότι μέσα από το πολύ καλό ταμείο του Δήμου, υλοποιούνται πολλά έργα, μικρά και μεγάλα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας. Από την άλλη, το μεγάλο ταμειακό μας απόθεμα δίνει την δυνατότητα σε μερικούς υποψηφίους Δημάρχους να υπόσχονται την πραγματοποίηση μελλοντικών έργων. Δυστυχώς όμως για αυτούς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, πολλά από αυτά τα οποία προτείνουν, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων μερικά τα έχει ήδη υλοποιήσει και τα υπόλοιπα τα έχει δρομολογήσει.

Αυτό αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός της Νίκης «ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», είναι ένα «βήμα μπροστά» γιατί έχει ένα σοβαρό και επεξεργασμένο Πρόγραμμα το οποίο δίνει ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ σε όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες.

Από το γραφείο τύπου