Αρχική Χωρίς κατηγορία Την Σολυγεία επισκέφτηκε η Μαριλένα Σούκουλη

Την Σολυγεία επισκέφτηκε η Μαριλένα Σούκουλη

Τα ζητήματα των υποδομών (βελτίωση και συντήρηση δρόμων) και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής συζήτησε με τους κατοίκους η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον συνδυασμό “Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία”

Στις περιοχές της Σολυγείας περπάτησαν την Τετάρτη, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον συνδυασμό “Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία”, Μαριλένα Σούκουλη και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Ρητό, όπου η κυρία Σούκουλη συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Βασικό, όσο και καθολικό, αίτημα των κατοίκων αναδείχτηκε η ανάγκη διαπλάτυνσης, βελτίωσης και συντήρησης του κύριου δρόμου που συνδέει το χωριό με τον υπόλοιπο νομό, αλλά και η χάραξη περισσότερων δασικών δρόμων.
Εντυπωσιακή ήταν η αποδοχή των κατοίκων στον Κόρφο. Εκεί, η Μαριλένα Σούκουλη συνομίλησε με όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, η οποία αποτελεί ένα από τα ελκυστικότερα και πιο γραφικά σημεία της παραλιακής Κορινθίας. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε η αντιπεριφερειάρχης και οι επαγγελματίες αντάλλαξαν απόψεις, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της περιοχής και η ενίσχυση της εικόνας της ως τουριστικού προορισμού.
Στο Αγγελόκαστρο έγινε μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής της Μαριλένας Σούκουλη. Εκεί οι κάτοικοι ανέφεραν την ανάγκη βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου Αγγελόκαστρο – Αγιάννης. Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον συνδυασμό “Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία” ήταν ενήμερη για το θέμα, το οποίο, όμως, έχει “κολλήσει” στην γραφειοκρατία από το 2000. Η ίδια, μιλώντας στους κατοίκους, υποστήριξε την ανάγκη να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο Αγγελόκαστρο βρέθηκε μπροστά σε ένα ζήτημα, που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους και δεν είναι άλλο από την συγκοινωνία. Συγκεκριμένα, όπως τις είπαν οι κάτοικοι, το χωριό δεν έχει συγκοινωνιακή σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού, καθώς το ΚΤΕΛ έχει καταργήσει την γραμμή. Έτσι, η μόνη διασύνδεση είναι εκείνη που γίνεται από τα λεωφορεία που μεταφέρουν δυο φορές την ημέρα τους μαθητές, από και προς την Κόρινθο. Αντίθετα, τις αργίες, τα σαββατοκύριακα, στις πασχαλινές και χριστουγεννιάτικες διακοπές, το χωριό μένει απομονωμένο.
Η Μαριλένα Σούκουλη, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργο Δέδε, ο οποίος στην θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας εξασφάλισε και δέσμευσε πιστώσεις για τον δρόμο Αγγελόκαστρο – Δίμαινα, ενώ δημοπράτησε και κατασκευή δεξαμενής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Τέλος στο Σοφικό συζητήθηκαν τρόποι ανάδειξης του ορεινού όγκου της Σολυγείας με έργα που να μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του φυσιολατρικού τουρισμού. Ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να είναι η χάραξη πολλών και διαφορετικών μονοπατικών διαδρομών.
Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε ως αναγκαία η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου “Ισθμός – Επίδαυρος”, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως αυτή στον κόμβο του Σοφικού.