Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έδωσε “χρίσματα”

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έδωσε “χρίσματα”

Ως μέλη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το κατεξοχήν πεδίο πραγμάτωσης της πολιτικής, ένα πλαίσιο στο οποίο ο πολίτης μπορεί να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του μέσω της εγγύτητας, της συμμετοχής, του ελέγχου, της λογοδοσίας. Βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνα κοινωνικής πολιτικής ο οποίος στις συνθήκες φτωχοποίησης και δραματικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου μπορεί να παρέμβει δίνοντας λύσεις στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας. Ένα πεδίο όπου μπορούμε να υψώσουμε ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής λιτότητας που σχεδιάζονται κεντρικά και μεταφέρονται στις τοπικές κοινωνίες. Πολιτικές που ερημώνουν τις πόλεις μας από υπηρεσίες και τις μετατρέπουν σε «χωριά» της δεκαετίας του 50. Την αντιλαμβανόμαστε ως χώρο που οι αγώνες για τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, μπορούν να ενώσουν του πολίτες μέσω μιας συνειδητοποίησης που θα αντιταχθεί στις πολιτικές «αξιοποίησης» δηλ. ξεπουλήματος. Οι φυσικοί πόροι, οι παραλίες μας, τα λιμάνια, ανήκουν στο σύνολο των τοπικών κοινωνιών και σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον που τα εποφθαλμιά προς «αξιοποίηση».
Ως άνθρωποι που ζούμε και αγαπάμε τον τόπο μας, συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο την προώθηση πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης, που προωθούν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα της άσκησης πολιτικής στους Δήμους. Αντιμαχόμαστε σθεναρά νοοτροπίες και πρακτικές παραγοντισμού, προσωπικών στρατηγικών, προεκλογικών συμφωνιών ή εκβιασμών.
Με βάση αυτό το πλαίσιο, αφού συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συγκρότησή τους, συμμετέχουμε, στηρίζουμε ενεργά και αγωνιζόμαστε για την τελική τους νίκη τις παρακάτω δημοτικές παρατάξεις στο νομό μας :

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλο.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με υποψήφια δήμαρχο την Κυριακή Μαυραγάνη.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ–ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ–ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Στάμου.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ–ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντρέα Ζάρρο.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ –ΒΟΧΑΣ:
ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ, με υποψήφιο δήμαρχο το Λεωνίδα Στεργιόπουλο.

Κανένα άλλο αυτοδιοικητικό σχήμα δεν έχει στο νομό μας τη στήριξη ή την οποιαδήποτε μορφή σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ και όποια διαφορετική φήμη διακινείται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Κόρινθος, 1/5/2014
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ