Αρχική Χωρίς κατηγορία Πρωτομηνιά με…Δεκαήμερο Ανοιξιάτικων Προσφορών στην Κόρινθο

Πρωτομηνιά με…Δεκαήμερο Ανοιξιάτικων Προσφορών στην Κόρινθο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει όλους τους καταναλωτές, αλλά και τους εμπόρους της πόλης, ότι από την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 ξεκινάει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ,η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.
Την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014, τα καταστήματα θα είναι κλειστά λόγω της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς, η οποία κηρύχτηκε με την Υπουργική Απόφαση 927/204/27-3-2014 του Υπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, σύμφωνα με το Ν.4177/2013 τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 15:00.

Τέλος , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου ,εύχονται σε όλους τους

εμπόρους καλές δουλειές και καλό μήνα!

Προηγούμενο άρθροΔιαχείριση των απορριμμάτων: «Καίει» τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης
Επόμενο άρθροΤο Σαββατοκύριακο ο Ποδηλατικός γύρος Μαντινείας